Kinyílt végre a Balaton legtöbbet emlegetett kapuja

Kinyílt végre a Balaton legtöbbet emlegetett kapuja

Újra szabad a szántódi Balaton-part.

Hosszú időn keresztül gondot okozott, hogy nem tudtak átjárni a szántódiak a Balaton-parton elhelyezett kapun, mert az be volt zárva. Az önkormányzat kérésére azonban mostanra megoldódott a probléma és a kapu nyitva áll a Balatonnál sétálni vágyók előtt.

A Balaton-part szabad megközelítését biztosítani kell, ezt írja elő a Balaton törvény. Ezért a Balaland és szomszédos apartmanház közötti területet elválasztó kapu a kezdetektől nyitva áll. A túloldalon lévő, vagyis az apartmanház kerítésén lévő kapu azonban több esetben is be volt zárva.

Hírdetés

A Balaland egyik vezetője a SONLINE kérdésére elmondta, hogy a vitatott kapuhoz nekik nincs közük, az egy szomszédos apartmanházhoz tartozik.

Az említett kaputól függetlenül a Balaland előtti partszakasz nyitva áll a látogatók előtt a főbejáraton keresztül, innen a jövőben is folyamatosan biztosított bárki számára a szabad lejárás a Balatonhoz.

Vízvári Attila, Szántód polgármestere a lap megkeresésére elmondta: az önkormányzat levélben fordult az apartmanház közös képviselőjéhez, amelyben arra kérte, tegye átjárhatóvá a kaput.

Úgy tűnik, hogy a gondot sikerült megoldani, mert azóta többször is ellenőrizték a területet és folyamatosan nyitva találták az vitatott kaput.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »