Kinek jár a sárga lap?

Kinek jár a sárga lap?

Megjósolták, furcsa lesz a mostani foci világbajnokság. A jóslatok nem mindig válnak be, s ha igen, gyakran kissé másképp. Mert most közbejött ez az LMBTQ-izé. Az utóbbi időben annyira fölpörgették ezt a témát úton, útfélen, hogy már szinte senki nem mer ellene szólni.

Mert akkor persona non grata lesz, ami még a jobbik eset, mert ha tollhegyre kapják, kimarják a világból. Pedig egyszerű a képlet: ha valakinek más a szexuális ízlése, az az ő dolga, nincs semmi baj, amíg másokat nem zaklat azzal.

A foci VB-n egyes országok játékosai az LMBTQ iránti szimpátiájukat akarták kinyilvánítani karszalag viselésével. Egy olyan országban, ahol a homoszexualitás bűnténynek minősül. Az érv: toleranciát akartak hirdetni. Másképp fogalmazva: demokráciát akartak exportálni. Katarba – az egyenlőség nevében egy országban, amely rabszolgatartással gyanúsítható. Érdekes, ugye?

Hírdetés

Akárhogy forgatjuk, ez bizony politikai álláspont. De mivel a politika nem tartozik a sportba, a FIFA megtiltotta a karszalagot, sőt büntetéssel, sárga lappal fenyegetőzött a tilalom megszegéséért. Világos: az olajat exportáló országot nem bölcs megsérteni, a mostani helyzetben pláne, mert ha még onnan sem jönne olaj… A hivatalos ok persze az, hogy a világért se keverjük a sportot a politikával, nem is volna udvarias a vendéglátónak a világ előtt kinyilvánítani, mennyire nem értünk egyet LMBTQ-ellenességével. Szóval legyen mindenki udvarias és toleráns.

Mert az felülír minden erkölcsi szabályt. Másrészt: ha fordítva van a helyzet, teszem azt Európába jönnek a muszlimok, a helyzet ugyanaz: elvárják, hogy toleráljuk Európában is az ő fölfogásukat, nehogy már megsértődjenek. Mi pedig itt Európában szolgálatkészen, önszántunkból eltüntetjük még a keresztet is, akár a templomról, nehogy már rosszul érezzék magukat minálunk a (nem ritkán kéretlen) vendégek.

Vagyis: sárga lapot csak az kaphat, akitől a toleranciát elvárják. Attól függ, hogy hol.
Mert ugye a tolerancia nem egyirányú út. Csak akkor működhet, ha mindenütt egyformán kölcsönös. Úgy tűnik, a heteroszexualitás (az LMBTQ-t követőkkel ellentétben) nem tartozik a legújabb európai észjárás szerint a tolerálandó tulajdonságok közé. De csodák csodájára, aki az LMBTQ-t támogatja, annak mégis sárga lapot kell kiosztani. Katarban. Európában pedig azoknak, akik az LMBTQ-t nem támogatják. A FIFA-nak pedig mindenképp.

Aich Péter/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »