Kimaradtak a helyzetek, mindkétszer kikaptak (Jégkorong)

Kimaradtak a helyzetek, mindkétszer kikaptak (Jégkorong)

A Háromszéki Ágyúsok a múlt hétvégén két fontos mérkőzést játszottak a Bukaresti Steaua vendégeként. Kertész Zoltán csapata a gyatra helyzetkihasználás és az egyéni hibák miatt mindkétszer vereséget szenvedett Otopeni-ben: pénteken 6–2-re maradtak alul a Román Kupa csoportkörében, szombaton pedig 4–1-re kikaptak a bajnokság alapszakaszában. A narancs-kék mezes együttes legközelebb szerdán 18.30-tól a Csíkszeredai Sportklub ellen játszik a Deme László Műjégpályán.

Pénteken a háromszéki csapat megilletődötten lépett jégre Otopeni-ben, ahol az eltökélt házigazdák a 3. percben Lauris Bajaruns góljával vezetést szereztek (1–0). A vendégeknek ezt követően nem sikerült kihasználniuk egy emberelőnyt, a kihagyott helyzetek pedig megbosszulták magukat, ugyanis a 10. percben Buda Gábor növelte a bukaresti gárda előnyét (2–0). A fővárosi együttes kisvártatva ismét betalált, a 12. percben Aleksandrs Novikovs iratkozott a gólszerzők közé (3–0). Kertész Zoltán legénysége az első harmadot kettős emberhátrányban fejezte be, a rivális pedig a dudaszó pillanatában bevitte a kegyelemdöfést (4–0). A második játékrészben az ellenfél újfent nem kegyelmezett, Aleksandrs Novikovs másodszor továbbított László Arnold kapujába (5–0). A szünethez közeledve a narancs-kék mezesek szépítettek, létszámfölényben Róth Zoltán előkészítését Gecse Olivér értékesítette (5–1). Az Ágyúsok a kiegyenlített utolsó felvonásban tovább csökkentették a különbséget, Szőcs Zalán korongszerzés után kíméletlenül lőtt a hálóba (5–2), azonban a hajrában a Steaua letörte a székelyföldi alakulat lelkesedését, Adrian Irimia lezárta a találkozót (6–2).

Hírdetés

Szombaton a vendégek az első harmad derekán egy percet kettős létszámfölényben rohamoztak, viszont csak kapuvasig jutottak. A szünethez közeledve a házigazdák a háromszéki ellenfél tévedését kihasználva előnybe kerültek, a 16. percben korongszerzés után Buda Gábor továbbított a hálóba (1–0). A székelyföldi csapat a második harmadban ellentámadásból többször veszélyeztetett, ám Makszim Szamankov rendre hárította a lehetőségeket. A narancs-kék mezesek helyzetkihasználása a folytatásban sem javult, az emberelőnyöket továbbra sem fordították a javukra, ellenben a fővárosi együttes 34 másodperc alatt kétszer is betalált: előbb Buda Gábor, majd Andrei Vasile volt eredményes (3–0). Az Ágyúsok az utolsó felvonás első részében sem voltak elég élesek a befejezéseknél, aztán az 51. percben a jeget megtörve szépítettek: Molnár Zsombor előkészítését Horváth Pál váltotta gólra (3–1). A vendégalakulatnak a hátralévő időben már nem sikerült felpörögnie, ráadásul a hajrában újfent feltörték a védelmüket, az 57. percben Robert Timaru állította be a végeredményt (4–1), így Kertész Zoltán tanítványai negyedszer szenvedtek vereséget a bajnok­ságban.

Eredmények: * Román Kupa, csoportkör: Bukaresti Steaua–Háromszéki Ágyúsok 6–2 (gólszerzők: Lauris Bajaruns 3., Buda Gábor 10., Aleksandrs Novikovs 12., 27., Dominik Tejnor 20., Adrian Irimia 58., illetve Gecse Olivér 36., Szőcs Zalán 54.) * román bajnokság, alapszakasz: Bukaresti Steaua–Háromszéki Ágyúsok 4–1 (gólszerzők: Buda Gábor 16., 35., Andrei Vasile 35., Robert Timaru 57., illetve Horváth Pál 51.).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »