Kilenc román állampolgár vesztette életét egy Maros megyei kisbusz magyarországi balesetében

Kilenc román állampolgár vesztette életét egy Maros megyei kisbusz magyarországi balesetében

Kilenc román állampolgár vesztette életét a magyarországi Ceglédbercelnél kedden délután történt mikrobuszbalesetben. A járművet Maros megyében íratták forgalomba.
Paul Ciocoiu, a román külügyminisztérium szóvivője a bukaresti Digi 24 hírtelevíziónak  elmondta: a Maros megyében bejegyzett kisbusz a 4-es országúton Románia felé tartott, amikor Budapesttől 59 kilométerre kedd délután bekövetkezett a baleset.

Hírdetés

A szóvivő kedden kora este még arról adott hírt, hogy hét román állampolgárságú halálos áldozata van a balesetnek. A magyar hatóságok ezt módosították, miszerint összesen kilencen vesztették életüket.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője este az MTI-velközölte, kilenc ember halt meg a Ceglédbercel közelében kedden délután történt közúti balesetben, valamennyien a román rendszámú kisbuszban utaztak. András Tamás elmondta, hogy a kisbusz egy homokszállító teherautóval ütközött a 4-es főúton, a teherautó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett. A szóvivő közlése szerint a balesetben hét férfi és két nő vesztette életét, az áldozatok személyazonosítása – román társhatóságok bevonásával – folyamatban van.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »