Kikkel parolázott Hillary Clinton Magyarországon 2011-ben?

Kikkel parolázott Hillary Clinton Magyarországon 2011-ben?

Egy kedves olvasónk hívat föl figyelmünket arra a dokumentumra, melyből kiderül, hogy kikkel is ápolt külügyminisztersége idején szorosabb kapcsolatot hazánkban Hillary Clinton demokrata elnökjelölt. Ahogy Soros György esetében, úgy itt is akad egy-két érdekes név a listán.

A 3721 oldalas dokumentum – melyet a politikus az FBI-nak az ellene folyó eljárás miatt volt kénytelen átnyújtani – kimerítő alapossággal részletezi a volt külügyminiszter protokolláris napirendjét.

A Magyarországra vonatkozó rész a 2011. június 29-30-i, a Tom Lantos Intézet megnyitója kapcsán lebonyolított látogatás névjegyzékét tartalmazza, sajnos a megbeszélések részleteibe nem enged bepillantást, de önmagában a résztvevők névsora is rendkívül érdekes.

Clinton kíséretének összetétele arról árulkodik, hogy a hazánkkal szembeni negatív hozzáállásáról hírhedt politikus eleve nem baráti vizitre készült:

a volt first ladyt, többek között, elkísérte a Magyarországgal szemben kóros gyűlöletet tápláló Victoria Nuland, helyettes külügyi államtitkár is.

A fogadóbizottságot Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok akkori magyarországi nagykövete vezette, aki szintén nem arról volt híres, hogy szívének pihe-puha zugában őrizgeti Magyarországra vonatkozó érzelmeit.

Kormányzati részről semmi meglepő nem volt a fogadó delegációban, Cintont pedig egyből a Le Meridien hotelbe szállították.

Másnap a volt külügyminiszter egy népes republikánus(!) delegációval tartott zártkörű találkozót (többek között Kevin McCarthy és Cliff Stearns képviselőkkel és a Ronald Reagan Elnöki Alapítvány munkatársaival).

Ezt követően Clinton részt vett a Tom Lantos Intézet megnyitóján (az erről készült cikkünket ITT OLVASHATJÁK; az ugyanekkor a külügyérnek írt SZDSZ-es sirámáradatról pedig ITT SZÁMOLTUNK BE), majd Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt.

Még aznap délután a volt külügyminiszter „ellenzéki és civil” vezetőkkel is találkozott.

Az egy órás megbeszélésen a következő szereplők vettek részt

Bajnai Gordon – A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány elnökeként.

Hírdetés

 

Földes Ádám – A Transparency International magyarországi tagozatának ügyvezetője (ha emlékszünk, az ő áskálódásukat Soros György is komoly pénzekkel támogatta 2014-ben – a szerk.).

 

Mesterházy Attila – Akkori MSZP-elnök.

 

Mészáros Antónia – A Minőségi Újságírásért Alapítvány kurátori testületének elnökeként.

 

Molnár Péter – A közismerten Soros-pénzből működő Közép-európai Egyetem / Central European University kommunikációs és média tanszékének vezető kutatója.

 

Réthy Kinga – A Soros Alapítvány cigánysággal foglalkozó csoportjának koordinátora.

 

Schiffer András – Akkori LMP-elnök.

A névsorban a legfőbb kakukktojás Molnár Péter, aki egy oktatási intézmény képviselőjeként vett részt a találkozón, amivel sikerült elég komolyan zárójelbe tennie az oktatói pártatlanság és objektivitás kívánalmait.

A lista „civil” szereplői egyébként szinte kivétel nélkül Soros György alapítványának közvetlen, vagy közvetett patronáltjai, ami nyilván hozzájárult ahhoz, hogy Clinton „kellően objektív” képet kapjon hazánk állapotáról.

Nem mintha a volt firs lady amúgy ne rendelkezne kellően sok negatív előítélettel Magyarországot illetően. Ennek fényében különösen biztató, hogy az amúgy sem túl kedvező képet pont azok igyekeznek tovább „árnyalni”, akik minden lehetséges fórumon hazánk ellen prédikálnak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »