Kikapott a Nemzeti Arénában a Sepsi OSK (Labdarúgás, SuperLiga)

Kikapott a Nemzeti Arénában a Sepsi OSK (Labdarúgás, SuperLiga)

Az időnként jól játszó sepsiszentgyörgyi csapat megszorongatta bukaresti ellenfelét, azonban az FCSB a második félidőben jobban gazdálkodott a helyzeteivel, így Cristiano Bergodi legénysége 3–1 arányú vereséget szenvedett a Nemzeti Arénában a SuperLiga felsőházi rájátszásának 7. fordulójában. A székelyföldi együttes az idényben negyedik nekifutásra sem tudott pontot szerezni a fővárosi gárda ellen.

Néhány bukaresti szurkoló ismét ellenségesen fogadta a sepsiszentgyörgyi csapatot Bukarestben, ugyanis a mérkőzés előtt tojással és liszttel dobálták meg a Sepsi OSK autóbuszát. A fővárosi ultrák márciusban az alapszakaszbeli találkozó előtt is hasonló akciót hajtottak végre.

A találkozó zuhogó esőben kezdődött, azonban a rossz időjárás ellenére jó iramban játszottak, mindkét csapat több helyzetet alakított ki. A vendégek átengedték a kezdeményezést a házigazdáknak, akik a 14. percben veszélyeztettek először, David Miculescu jobb alsó sarok felé tartó fejesét Niczuly Roland hárította. A folytatásban a háromszéki együttes többször vezetést szerezhetett volna, viszont Ștefan Târnovanu bravúrral védte Mario Rondón két lehetőségét és Nicolae Păun távoli lövését, majd Pavol Šafranko néhány méterről az üres kapu fölé bombázott.

A 28. percben előnybe került az FCSB, Florinel Coman beívelt szabadrúgása után Miculescu a bal alsóba fejelt (1–0). Nem sokkal később Rareș Ispas rövid hazaadására Deian Sorescu csapott le, azonban elcsúszott, így Miculescu irányába passzolt, akinek az újabb találatát Niczuly megakadályozta. Az első félidő ráadásában egy ellentámadás végén Niczuly szabályalankodott Sorescu ellen, ezért a játékvezető büntetőrúgást ítélt, ám Radunović tizenegyesét a háromszéki kapus kivédte.

Szünet után Coman szabadrúgása a keresztlécről vágódott vissza, ezt követően a csereként beállt Alexandru Tudorie elsőre még a kapusba továbbított, a kipattanót viszont a hálóba gurította (1–1). Az egyenlítés után átvette az irányítást Cristiano Bergodi legénysége, újabb gólt mégis a bukaresti gárda szerzett. A 74. percben Ovidiu Popescu 16 méterről a jobb alsóba lőtt (2–1), majd a 79. percben Jonathan Rodríguez labdavesztéséből kontrázhatott az FCSB, Coman passzából pedig Andrei Cordea beállította a végeredményt (3–1).

SuperLiga, felsőházi rájátszás, 7. forduló: FCSB–Sepsi OSK 3–1 (1–0).

Bukarest, Nemzeti Aréna, mintegy 11 ezer néző. Vezette: Marcel Bîrsan (Bukarest). FCSB: Târnovanu – Radunović, Tamm, Dawa, Pantea (Cordea, 78.) – Olaru, Șut, Ov. Popescu – Coman (Cristea, 83.), Miculescu (Oc. Popescu, 60.), Sorescu. Vezetőedző: Elias Charalambous. Sepsi OSK: Niczuly – Ciobotariu, Niňaj, Bălașa, Ispas – Matei (Varga, 85.), Păun (Papa, 66.), Rodríguez (Francisco Júnior, 85.), Ștefănescu – Rondón (Tudorie, 66.), Šafranko (Nistor, 90+3.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Gólszerzők: Miculescu (28.), Ov. Popescu (74.), Cordea (79.), illetve Tudorie (67.). Sárga lap: Radunović (31.), Șut (55.), illetve Bălașa (21.), Niczuly (45+2.), Ciobotariu (63.).

Hírdetés

A playoff táblázata:

1. Farul                       4          2          1          16–9    46

2. FCSB                       4          2          1          11–7    43

3. CFR                         1          4          2            8–10  39

4. Craiova                   2          3          2          11–10  36

5. Rapid                      2          2          3          10–16  34

6. Sepsi OSK              1          1          5            8–12  25

A sepsiszentgyörgyi csapat legközelebb pénteken 20.30-tól játszik a SuperLigában, a felsőházi rájátszás 8. fordulójában az FC Rapid vendégeként lép pályára a Giulești Stadionban.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »