Kifosztás közben tepertőt majszolgatott a retek

Kifosztás közben tepertőt majszolgatott a retek

Egy 21 esztendős jászapáti férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a konyhaablakon keresztül bemászott egy nyugdíjas házaspár házába november 25-én, a hajnali órákban. Kihasználva, hogy a sértettek alszanak, a testi közelségükből egy bőrkabátot lopott el és különböző értékeket készített össze.

Hírdetés

A háztulajdonos a motoszkálásra felébredt és a konyhában belebotlott a tepertőt eszegető férfibe, akit ráadásul ismert. Kiparancsolta a házból a hívatlan látogatót, aki az asszony bőrkabátjával – benne 20 ezer forinttal – és egy doboz rózsaszín festékkel távozott. A hajnali bűncselekmény nyomaival máig szembesül a sértett, ugyanis a tettes a festékesvödröt a lépcsőn elejtette.

A bejelentést követően a rendőrök elfogták a férfit, előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra, ahol kifosztás miatt kihallgatták. További 13 rendbeli lopással is gyanúsítják, és egyesített büntetőeljárásban vizsgálják az ügyeket.

A megalapozott gyanú szerint 2023 őszén több jászapáti házba ment be illetéktelenül, ahonnan kerékpárokat, élelmiszert, elektronikai cikkeket, ruhaneműket, több gázpalackot, tisztítószereket lopott el, de volt olyan eset is, amikor egy lakóház ajtaját bontotta ki és vitte magával. Néhány tárgyat a kutatáskor megtaláltak a rendőrök, azokat a későbbiekben visszaadják a sértetteknek.

A nyomozó hatóság őrizetbe vette a gyanúsítottat és kezdeményezték letartóztatását.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »