Kiengedték a kórházból a főcigányt

Hegedüs Istvánt kórházi kezelése alatt „puccsal” akarták elmozdítani pozíciójából a Országos Roma Önkormányzatban, állítja a vezető. Hiába függesztették fel a hétfői közgyűlést a rosszulléte miatt, később, távollétében eljárást indítottak ellene.

Kiengedték a kórházból, így a hétvégét már a családja körében tölthette Hegedüs István, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke, akit hétfő reggel szívproblémákkal szállítottak kórházba, és távollétében képviselőtársai kezdeményezték elmozdítását pozíciójából.

Hétfőn a 47 tagú közgyűlés 27 fős többséggel hozott döntés arról, hogy fegyelmi eljárást kezdeményezve elmozdítják elnöki pozíciójából és visszahívják az ORÖ hivatalvezetőjét és elnökét.

Hegedüs István nem csak jogilag, hanem erkölcsileg is elfogadhatatlannak nevezte, hogy addig, amíg Ő kórházi kezelés alatt állt, az általa vezetett önkormányzat közgyűlésének többsége „puccsal” kívánta elmozdítani pozíciójában, amely álláspontja szerint több szempont is törvénytelennek tekinthető.

Becslések szerint körülbelül kéttucatnyi hívet tudhat maga mellett Hegedüs István, aki egyébként biztos abban, hogy Farkas Flórián irányítja kívülről a puccskísérletet úgy, hogy zsíros fizetéseket ígér a képviselőknek és azok családtagjainak, amennyiben a feloszlatásra voksolnak. Ha sikerül feloszlatni a 47 tagú ORÖ-t, akkor új választásokat kellene kiírni, s az új elnök pedig a jelen forgatókönyv szerint Csóka János, a Lungo Drom frakcióvezetője lenne.

Hírdetés

A cigány vezető a RomNetnek elmondta: további orvosi kezelésekre és vizsgálatokra szorul, de az általa vezetett önkormányzatban kialakult problémák és kétes jogi helyzetek miatt munkába kell állnia, ezért már hétfőn visszatér hivatalába.

(HVG – RomNet nyomán)

A magát jogász végzettségűnek hazudó Fidesz-cigány azt sem tudta, hogy kell lemondani

Olvasónk értesülése szerint szó sem volt szívinfarktusról és eszméletlen állapotról a cigányvezér esetében

Inkább szívinfarktust kapott az ORÖ-vezér, minthogy megtartsa a közgyűlést – eljött a Flóri-cigányok ideje


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »