„Kicsiny kis fényemmel világítani fogok” – A pécsi dzsámiban ünnepeltek a Szent Mór-óvodások

„Kicsiny kis fényemmel világítani fogok” – A pécsi dzsámiban ünnepeltek a Szent Mór-óvodások

A pécsi Szent Mór Iskolaközpont Szent Mór Katolikus Tagóvodája a pécs-belvárosi Gyertyaszentelő Boldogasszony-templomban ünnepelt február 2-án. Az alábbiakban az óvoda beszámolóját – szerkesztve – adjuk közre.

A Szent Mór óvoda közössége hagyományosan a dzsámiban gyűlik össze minden évben Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén. Ezen a napon arra emlékezünk, hogy negyven nappal születése után Mária és József bemutatta Jézust a jeruzsálemi templomban, ahol a bölcs, öreg Simeon a világ világosságának nevezte Jézust.

A fény, a világosság jelképeit az óvodások gondosan díszített kis gyertyáit Kajtár Edvárd atya áldotta meg, majd az oltár túloldalán látható ikonikus freskóhoz vezette a gyerekeket.

A közös elmélkedés során felidézte Jézus bemutatásának történetét, majd imádság és egyházi énekek csendültek fel. Péteri Tibor, az Iskolaközpont zenetanára és gitáron kísérte a kis kórust.

Hírdetés

Ezt követően Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárását kérve a torokáldás szertartását fogadták Edvárd atyától a jelenlévő gyerekek, dolgozók és szülők.

Mindig felemelő érzés a közös ünneplés, az együtt megélt lelki töltődés, hiszen a sok kicsiny fényből lesz az igazi világosság.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Szöveg és fotó: Szent Mór Iskolaközpont Szent Mór Katolikus Tagóvodája

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »