Kicsi az érdeklődés a referendum iránt Galánta környékén

Kicsi az érdeklődés a referendum iránt Galánta környékén

Kicsi az érdeklődés a referendum iránt Galánta környékén Kulcsár Péter2023. 01. 21., szo – 13:13 Galánta/Taksonyfalva/Deáki |

Délelőtt a lakosok nem mutattak nagy érdeklődést a népszavazás iránt, a részvételi arány nagyjából öt százalékos volt.

Az általunk felkeresett településeken legfeljebb öt százalékos volt a részvételi arány a referendum délelőttjén. A népszavazást lebonyolító bizottságok tagjai mindenhol arról számoltak be, hogy nincs nagy érdeklődés.

Hírdetés

Galántán 18 szavazókörzetet alakítottak ki. A Városi Művelődési Központban lévő 6-os számú körzetben 1087 a szavazásra jogosult lakosok száma, közülük nagyjából ötvenen vettek részt a népszavazáson. A SZNF téri alapiskolában kialakított 8-as számú körzetben a 800 szavazásra jogosult lakosból 40-en voltak délelőtt szavazni. A 9-es körzet szintén ebben az iskolában található, ahol 650 lakos közül ugyancsak mintegy negyvenen járultak a szavazóurnához.

Taksonyfalván két körzetre osztották a szavazásra jogosult lakosokat. Mindkét szavazóhelyiséget a Szabadidőközpontban rendezték be. Az egyikben 885 lakost vártak a referendumra, de közülük csupán körülbelül 25-en vettek részt délelőtt a szavazáson. A nagyobb, közel ezer fős szavazókörzetben közel ötvenen voltak voksolni.

Deákin mintegy 2 ezer szavazásra jogosult személy él, akik két körzetben szavazhattak. Délig körülbelül 120-an adták le szavazatukat a két választóhelyiségben.

Délelőtt 5 százalék körüli volt a részvételi arány a népszavazáson Galánta három szavazókörzetében, valamint Taksonyfalván és Deákin egyaránt.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »