Kicsengettek Kovásznán

Kicsengettek Kovásznán

Négy osztály 82 végzősét csengették ki szombaton a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumban. Az ünnepség „telt házas” volt, a díszasztal mellett ülő hivatalosságok – egyházi és világi elöljárók, pedagógusok, a tanoda szülőbizottságának képviselője – társaságában szülők, rokonok, barátok követték a jeles eseményt. Közreműködött a líceum három kóruscsoportja, a Tiszta Szív, a Magnificat és a román tagozatok énekkara Fülöp Zsolna és Tusa Rebeka gitárkíséretében, Gyerő Katalin vezényletével.

„Együtt, külön, talán szomorkodva, talán boldogan telt el négy év, mint egy álom. Mint egy könnyű nyári zápor. Talán lázadoztunk, talán tiltakoztunk, de mindvégig szabadok maradtunk” – Nagy László gondolataival nyitotta az ünnepséget Bede Emese aligazgató, bemutatva a végzősök osztályfőnökeit is: Daniela Opreát, Nagy Etelkát, Daniela Șerbant és Lőrincz Lillát.

Hírdetés

Becsek Éva, a Kőrösi-líceum igazgatója a líceumi évekről szólva meglepő kijelentést tett ünnepi beszédében – idősebb nemzedékeket idézve: „amit a középiskolában tanulsz, annak a fele felesleges”. És saját értékelését is hozzáfűzte: „Ez kétségbevonhatatlanul igaz. De ki az, aki meg tudja mondani, hogy melyik a felesleges része a tanulásnak?” Nem csak a tanítási órák formálják a diákot, az iskola ennél távlatosabban készít fel. Olyan terep ez, ahol az ember az intellektuális tárgyakhoz köthető ismeretek mellett megtanulhatja, hogyan láthat át helyzeteket, hogyan tud alkalmazkodni a környezethez, tanul a tapasztalatokból, gyarapítva érzelmi intelligenciáját, ismereteit – mutatott rá.

A líceumot fenntartó kovásznai polgármesteri hivatal részéről Jeszenovics Károly alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket. „Most igazán rajtatok fog állni, hogy miként építitek majd ezt az utat. Biztos vagyok benne, hogy a kapott tudással és lehetőségekkel könnyedén fogtok venni minden egyes akadályt. Bízzatok magatokban, a tanáraitoktól kapott tudásban és a szüleitek által biztosított alapokban. Kívánok nektek sok sikert” – mondta az elöljáró.

Az ünnepség keretében az iskolai, valamint iskolán kívüli tevékenységekben elért sikerek elismeréseként díjakban részesültek a legjobbak.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »