Ki az Antikrisztus?

Ki az Antikrisztus?

Valószínűleg nem egy jelentéktelen mellékszereplőről van szó az élet színpadán, hiszen az Antikrisztust a Biblia több mint száz alkalommal említi – az Ószövetségtől kezdve az Újszövetségen át. A Jelenések könyve harminchat alkalommal „a vadállat”, „fenevad” vagy a „szörnyeteg” kifejezést alkalmazza rá. „Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja, hogy Jézus a Krisztus? Ez az Antikrisztus, mert tagadja az Atyát és a Fiút.” (1 János 2:22)

János apostol így jellemzi hát az Antikrisztus személyét, és ezzel el is mondta az Antikrisztus legfőbb és legjellemzőbb tulajdonságait: az Atya Isten és Jézus ellensége, aki tagadja Jézus Urunk messiási, tehát megváltói mivoltát és az Atya Isten létét.

És most nézzük meg, hogy a Biblia legutolsó könyve, a Jelenések könyve, mely a jövőnkre vonatkozó igazságokat tartalmazza, mit ír az Antikrisztusról:

„Ekkor egy szörnyeteget láttam kiemelkedni a tengerből. Hét feje és tíz szarva volt. A szarvain tíz aranykorona, és a fejein Istent gyalázó nevek… A sárkány átadta neki a saját erejét, trónját és nagy hatalmát. A szörnyeteg egyik fején halálosan megsebesült, de a seb mégis begyógyult. A világon mindenki csodálta, és követte a szörnyeteget. Imádták a sárkányt, mert hatalmát átadta a szörnyetegnek. De imádták a szörnyeteget is, és azt mondták: „Ki olyan hatalmas, mint ő?! Ki tudna vele szembeszállni?!” A szörnyeteg hatalmat kapott arra, hogy nagy dolgokkal dicsekedjen, és Istent gyalázza negyvenkét hónapig. Ezért Isten ellen beszélt, káromkodott, gyalázta Istent és nevét, Isten lakóhelyét és a Menny többi lakóit is. Azt is megengedték neki, hogy Isten népe ellen harcoljon, és legyőzze őket. Hatalmat kapott minden törzs, nép, nyelv és nemzet fölött, hogy a Föld lakói imádják a szörnyeteget. Igen, de csak azok, akiknek neve a világ teremtése óta nincsen beírva az Élet Könyvébe. Ez a könyv a Bárányé, akit megöltek…” (Jelenések 13:1-8)

A tengerből kiemelkedő szörnyeteg az Antikrisztus. A tenger a Biblia szóhasználatában a népek tengere. Tíz szarva volt, a szarvak a hatalom jelei, tehát tíz ország vagy egyesített birodalom felett uralkodik majd. (Az egy világkormány, mely valószínűleg eléri majd, hogy az egész világ mindössze tíz egyesített birodalom, hegemónia legyen, a ma fennálló 195 nemzetállam helyett). Az Antikrisztus ugyanis tíz egyesített „unió” vagy „birodalom” felett uralkodik majd, mert látjuk, hogy a Biblia pontosan megadta e számot.

Aztán olvastuk tovább, hogy „a sárkány átadta neki a saját erejét, trónját és nagy hatalmát.” A sárkány a Bibliában egyértelműen sátánra utal. Ő a sárkány és az őskígyó a Szentírásban. Tehát egyértelmű e szavakból, hogy az Antikrisztus magától a sátántól kapja majd az erejét, a trónját, tehát az uralkodás lehetőségét és a hatalmát, és a föld népei imádni fogják őt, mert hatalmasnak tűnik majd, s az egy világuralom, az egy világkormány politikai kormányzója ő lesz.

Hírdetés

Amint látja a kedves olvasó, ha a Biblia alapvető jelképrendszerével tisztában vagyunk, egyáltalán nem lehetetlen értelmezni a Jelenések könyvét. Sőt, nagyon fontos olvasnunk és értelmeznünk a Jelenések könyvét (is), hiszen e könyvben van az emberiség jövője, s ha figyelmesen olvassuk, láthatjuk, hogy sok minden már a szemünk előtt kezd beteljesedni ezek közül az előre leírt események közül.

Ha a Jelenések könyvét ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, akkor következik a hamis próféta bemutatása. Nézzük, mit ír róla Isten Szava.

„Azután megint láttam: egy második szörnyeteg emelkedett ki a földből. Két szarva volt, mint a Báránynak, de úgy beszélt, mint a sárkány. Ez a szörnyeteg odaállt az első szörnyeteg elé, és ugyanolyan hatalommal rendelkezett, mint az. Hatalmát arra használta, hogy a Föld minden lakóját rávegye, hogy imádják az első szörnyeteget, akinek halálos sebe begyógyult. A második szörnyeteg nagy csodákat is tett, olyannyira, hogy az emberek szeme láttára tüzet hozott le az égből a földre. Ezekkel a csodákkal az első szörnyeteget szolgálta, és becsapta az embereket, mert hatalmat kapott rá. A Föld lakóinak megparancsolta, hogy készítsék el az első szörnyeteg tiszteletére annak szobrát. Ez az első szörnyeteg az, akinek a kard által okozott sebe begyógyult. A második szörnyeteg hatalmat kapott arra is, hogy lelket adjon az első szörnyeteg szobrába. Így ez a szobor beszélni tudott, sőt azt is megparancsolta, hogy öljék meg azokat, akik nem imádják őt. A második szörnyeteg kényszerített mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat, hogy a jobb kezükön vagy a homlokukon egy bizonyos jelet viseljenek. Azért tette ezt, hogy csak az adhasson el, vagy vehessen meg valamit, aki ezt a jelet viseli. A jel pedig a szörnyeteg neve, vagy a nevének megfelelő szám volt. Ehhez kell a bölcsesség! Aki értelmes, értse meg, mit jelent a szörnyeteg száma, mert az emberi szám: hatszázhatvanhat.” (Jelenések 13:11-18)

Kedves olvasó! Remélem átérzed azt az örömet, amikor az ember szeme és értelme előtt egy egészen új világ tárul fel! Amint olvastad – immár egy kis bibliai tudással felvértezve – valószínűleg értetted is ennek a bibliai passzusnak a lényegét. Mert a fenti idézetben a „második szörnyeteg” a hamis próféta, s róla szól e rész. Aki az „első szörnyeteg”, tehát az Antikrisztus kiszolgálója lesz, s arra használja hatalmát, hogy a föld lakóit rávegye az Antikrisztus imádatára. Csodákat tesz, s ezzel félrevezeti az embereket, de amint olvashattuk fentebb, kegyetlen lesz, mert aki nem hajlandó az Antikrisztust imádni, azt a hamis próféta kivégezteti. Valamint szintén ő, a hamis próféta szerez majd érvényt annak a tervnek is, hogy mindenki vegye fel magára az Antikrisztus jelét, mely a hatszázhatvanhat.

Hogy ez hogyan és mikor valósul majd meg emberi történelmünk folyamán, azt részletesebben kifejtem a YouTube-csatornámon megtekinthető kisfilmekben. YouTube-csatornám címe: A hit próbája: a mindennapok.

Kisfilmjeimből választ kap az e témával felmerülő további kérdéseire is.

(Cúth Katalin)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »