Kezdődik a DAC nyári felkészülése

Kezdődik a DAC nyári felkészülése

Három héttel az Fortuna 2022/23-as idényének végeztével június 9-én megkezdi nyári felkészülését a DAC. Az előző idényben ezüstérmes sárga-kékek első tétmérkőzésüket az Európa Konferencia Ligában játsszák július 13-án.

Június 9-én, azaz pénteken rajtol a Fortuna Liga előző idényében ezüstérmes DAC nyári felkészülése. Az Adrian Guľa edzette sárga-kékek öt felkészülési mérkőzést is játszanak a nyári alapozás során.

Az ellenfelek között többek között a másodosztályú Garamszentkereszt, a cseh Brünn, a román Rapid Bukarest és a bécsi Rapid szerepel.

A július 1-én megrendezésre kerülő felkészülési találkozó ellenfele még tárgyalás alatt van, így az ellenfél kiléte még nem ismert. A DAC első éles tétmérkőzésére a nemzetközi kupaporondon kerül sor július 13-án az Európa Konferencia Liga első selejtezőkörében. A sorsolásra június 20-án kerül sor, a sárga-kékek az EKL első körében kiemeltek lesznek, valamint sikeres továbbjutás esetén is.

Hírdetés

A nyári felkészülés főpróbájára július 4-én kerül majd sor a dunaszerdahelyi MOL Arénában, ahol a DAC ellenfele a bécsi Rapid lesz, akik szintén a Konferencia Liga selejtezőire készülnek.

A csallóközi együttes kerete az új idényre úgy néz, ki teljesen átfog rendeződni, ugyanis eddig több játékos is távozott, többek között Ricardo, Nebyla, Moumou, Fazlagić, Muhamedbegović, Davis és honfitársa, Cesar Blackman. Érkezőkről eddig nem számolt be a klub, de minden bizonnyal a felkészülés rajtján bemutatkozik pár új játékos is. Kérdéses viszont a Fraditól kölcsönzött két futballista Željko Gavrić és Szánthó Regő sorsa is, akik iránt több klub is érdeklődést mutat, de Dominik Kružliak és a tavaszt Nagymihályban töltő Sainey Njie szerződése is lejár június végén.

A DAC nyári felkészülésének  menetrendje:

Június 9., péntek: a felkészülés kezdete, DAC Akadémia Június 17., szombat: DAC-Pohronie (DAC Akadémia) Június 24., szombat: DAC-Zbrojovka Brünn (Béke) Június 28., szerda: DAC-Rapid Bukarest (DAC Akadémia) Július 1., szombat: az ellenfél kiléte tárgyalás alatt Július 4., kedd: DAC-Rapid Wien (MOL Aréna)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »