Kettőből kettő – a Selye János Gimnázium diákjainak sikere a kecskeméti döntőben

Kettőből kettő – a Selye János Gimnázium diákjainak sikere a kecskeméti döntőben

Az iskolai és a nyugat-szlovákiai fordulón elért kitűnő eredmény után április 12-én, pénteken 12 tagú felvidéki csapatunk Horváth Katalin tanárnő vezetésével elindult Kecskemétre, hogy részt vegyen a Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjén.

Megérkezésünk után a szervezők a megnyitó keretén belül köszöntötték a megjelent versenyzőket és kísérőket. A döntőbe 720 diák jutott, akik 15 kategóriában mérték össze tudásukat. A hasznos információk ismertetése és egy rövid kultúrműsor után elfoglalhattuk a szállásunkat, hogy minél jobban ki tudjuk magunkat pihenni a másnapi versenyre.

Szombaton reggeli után máris indultunk a verseny helyszínére, ahol másfél óránk volt különböző érdekes, furfangos, de roppant nehéz matematikai feladatok megoldására.

Bár a verseny már mögöttünk volt, a nap hátralevő részében sem volt hiány izgalmakból: planetáriumi látogatás, városnézés, társasjáték és előadások mind-mind színesebbé tették a programot. Mivel az egyik délutáni vetélkedő a város nevezetességeiről szólt, így szó szerint az egész Kecskemét a döntő lázában égett. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, így ez a hétvége igazi ünnepe lett a matematikának.

Hírdetés

A döntő utolsó napján már csak az eredményhirdetés várt ránk, amelyet a középiskolások számára a Neumann János Egyetem dísztermében tartottak. Rövid köszöntés után végre megtudtuk, milyen helyezések születtek. Örömünk határtalan volt, mivel gimnáziumunk mindkét diákja díjazott lett a saját kategóriájában:

A remek helyezések mellett nemcsak tudást, de élményeket és új barátokat is szereztünk a döntő során, amely így mindannyiunk emlékezetében egy izgalmas versenyként fog megmaradni.

(Slezák Dóra IV. A)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »