Két, tesztelésre kijelölt egyetemi hallgató tagadta meg a munkát

Két, tesztelésre kijelölt egyetemi hallgató tagadta meg a munkát

A legfrissebb járványügyi fejleményekről számol be az operatív törzs. Kövesse velünk élőben!

A csoportos célzott tesztelés jelenleg is a tervek szerint zajlik. Péntekig keresi fel a több mint ezer mintavételi helyet az oktatási intézményeket. A tapasztalatokról a jövő hét elején számol be az operatív törzs – mondta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.

A tesztelési folyamat révén képet kapnak egy-egy szakmacsoport átfertőzöttségi állapotáról, és a tesztelés révén biztonságosan folytatódhat az oktatás. Az elsődleges cél az emberek életének a védelme. A megyei tesztelést irányító kormánymegbízottakat utasította György István, hogy mindenkit, aki jelentkezik, vizsgálják meg.

Hírdetés

Az első visszajelzések pozitívak, biztonságérzetet ad a dolgozóknak a tesztelés, és a mintavételt végző egyetemisták is rendben végzik a feladatukat. Az államtitkár cáfolta azokat a híreket, hogy nem kaptak megfelelő egyéni védőfelszerelést és ellátást. Védőruhában, FFP2-es maszkban, kesztyűben és arcpajzsban végzik a mintavételt, ezt a ruházatot írta elő a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Élelmet, szállást biztosítanak nekik.

Két, tesztelésre kijelölt egyetemi hallgató tagadta meg a munkát arra hivatkozva, hogy nem megfelelő a védőfelszerelés – tette hozzá György István.

6360 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 192 047 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 115 többségében idős, krónikus beteg – nem volt köztük olyan, akinek ne lett volna más betegsége –, így az elhunytak száma 4229 főre emelkedett. A gyógyultak száma 49 616 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 138 202 fő. 7537 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 640-en vannak lélegeztetőgépen – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos.

A kiugró napi fertőzésszámot az okozza, hogy az igazolt fertőzöttek számában összesítve megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »