Két ezrelék fölött Háromszék

Két ezrelék fölött Háromszék

Péntekhez képest közel háromszázzal több új koronavírus-fertőzést összesítettek országosan az elmúlt 24 órában, egészen pontosan 14019 esetet, nagyjából azonos számú, azaz 67 ezer teszt elvégzése nyomán – áll a Stratégiai Kommunikációs Csoport legfrissebb jelentésében. A frissen igazolt esetek közül 191 újrafertőződés. Háromszék 58 új esettel szerepel az összesítésben, megyénk fertőzöttségi mutatója meghaladta a két ezreléket (2,13). A hatóságok közlése szerint 282 elhalálozásról érkezett jelentés, egy társbetegségtől is szenvedő csecsemő, valamint egy 21 éves fiatalember életét vesztette. Az újonnan összesített halálesetek közül 3 korábban következett be.

A hatósági tájékoztatás szerint az elmúlt 24 órában jelentett elhunytak közül 272-en nem voltak beoltva, köztük a 21 éves fiatalember. Az említett két fiatal áldozaton kívül, a legtöbb elhalálozott hatvan és kilencven év közötti. Az áldozatok túlnyomó többsége (244) társbetegségektől is szenvedett, a beoltottak közül is csak egynek nem volt más ismert betegsége.

Hírdetés

Egy nap alatt enyhén nőtt a kórházakban ápoltak száma, összesen 15 550 fertőzött személyről van szó, közülük 411 kiskorú. Az intenzív terápiás osztályokon 1593 beteget ápolnak, 28-an kiskorúak. Az igazoltan fertőzött, de otthon, vagy intézményes elkülönítésben tartózkodó személyek száma továbbra is meghaladja a százezret, a karanténban levőké pedig a 63 ezret.

Az ezer lakosra kivetített, 14 napra számított fertőzöttségi mutató még mindig a fővárosban, valamint Ilfov megyében a legmagasabb, előbbinél 12 ezrelék feletti, míg utóbbinál már meghaladta a 13 ezreléket. A székelyföldi megyék, Kovászna és Hargita továbbra is sereghajtók. Háromszéken a mutató meghaladta a két ezreléket, és Hargita megye is lassú növekedést mutat (2,26), de még mindig viszonylag távol áll a három ezrelékes határtól. A többi megye kivétel nélkül három ezrelék feletti fertőzöttségi mutatóval szerepel a jelentésben.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »