Két életellenes bűncselekménnyel gyanúsítják a Népfürdő utcában halálra vert nő gyilkosát

Két életellenes bűncselekménnyel gyanúsítják a Népfürdő utcában halálra vert nő gyilkosát

Két életellenes bűncselekménnyel gyanúsítják a Népfürdő utcában halálra vert nő gyilkosát

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának munkatársai életveszélyt okozó testi sértés bűntett, és halált okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatta ki azt a férfit, aki a rendelkezésre álló adatok szerint még januárban halálra vert egy nőt egy Budapest XIII. kerületi irodaházban. A nyomozási cselekmények során kiderült, hogy a nő bántalmazója megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy tavaly szeptemberben megkéselt egy hajléktalant, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. 

Hírdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központját 2020. január 14-én, 16 óra 57 perckor a mentők értesítették, hogy a Budapest XIII. kerületi Népfürdő utcában, egy irodaház közelében találtak egy holttestet. A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. január 14-én, hajnal 2 óra körül a XIII. kerületi Népfürdő utcában olyan súlyosan bántalmaztak egy nőt, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, és megkezdte az elkövető felkutatását. 

A nyomozási cselekmények során kiderült, hogy a nő bántalmazója a 39 éves D. Lajos, akit a járőrök 2020. február 12-én, 13 óra 20 perckor, Budapest IV. kerületében, az Óceánárok utca erdős területén elfogtak. 

A nyomozók megállapították, hogy D. Lajos megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2019. szeptember 8-án, 23 óra és 23 óra 30 perc között, a Budapest XIV. kerület Róbert Károly körúti felüljáró alatt több alkalommal megszúrt egy ott alvó férfit, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A rendőrök előterjesztést tettek a 39 éves férfi, D. Lajos letartóztatásának indítványozására. 


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »