Késhetnek az Antalyába induló és onnan érkező járatok. Zsúfoltak és leterheltek a repülőterek

Késhetnek az Antalyába induló és onnan érkező járatok. Zsúfoltak és leterheltek a repülőterek

A nyári szezon kezdetén a járatok és az utasok száma is nő a legnagyobb szlovákiai repülőtéren, ennak ellenére jelenleg nincs várakozási idő a poggyászátvételkor. A pozsonyi M.R. Štefánik repülőtér szerdán megerősítette, hogy igyekeznek betartani a légi fuvarozókkal megbeszélt időpontokat a poggyászkirakodáskor. Ez a gép érkezésétől számítva akár 40 percet is igénybe vehet, de függ a csomagok méretétől és számától is.

Több mint száz részmunkaidős munkást vettek fel

„A nyár folyamán több mint száz részmunkaidős munkatársat vettünk fel, akik többek között a poggyász fel- és kirakodásában segítenek, illetve a műszakokat is megerősítettük. Az alkalmazottak munkaideje egyenetlen, nyáron pedig heti 40 óránál többet dolgozhatnak, télen pedig kevesebb órát dolgoznak hetente” – ismertette a működési helyzetet Veronika Demovičová, a repülőtéri társaság szóvivője.

Július 3-án, szerdán például kilenc érkezés és nyolc indulás volt betervezve a törökországi ​​Antalyából, ami a szlovákiai turisták legnépszerűbb nyári célpontja. Emellett a nap folyamán elintéztek egy rendszeres érkezést az új vonalon a legnagyobb török ​​városból, Isztambulból, és egy visszainduló járatot is.

„Délután 14 óráig már hét járat érkezett Antalyából Pozsonyba, ebből négy időben érkezett, a többiek pedig fél órától két óráig terjedő késéssel” – mondta Veronika Demovičová.

A nyár legforgalmasabb napja

Hírdetés

A pozsonyi repülőtéren az idei nyár egyik legforgalmasabb napja szerdán volt, amikor összesen 70 rendszeres és charter érkezést és indulást intézett el. Ezeket tizennégy légitársaság biztosítja 13 ország 23 célállomására, a legtöbbet a Földközi-tenger melletti török ​​riviérán található Antalyába és vissza.

„A törökországi Dalaman úti célból érkező gép is három órát késett. A nyolc antalyai indulásból három járat indult időben, öt indulás pedig 45 perc és két óra közötti késéssel” – mondta Veronika Demovičová. A szlovák főváros repülőterén jelenleg nem tudnak a török ​​üdülőhelyekre induló és onnan érkező járatok esetleges törléséről.

Leterheltek a repterek

 „Az antalyai repülőtér, valamint a népszerű üdülőhelyek összes repülőtere viszonylag forgalmas a jelenlegi nyári repülési szezonban, a pozsonyi érkezéskor és a Pozsonyból történő induláskor is lehetnek kisebb késések” – figyelmeztetett a pozsonyi reptér szóvivője. Az ok az ottani légtér szabályozása a repülőgépek rotációja miatt, vagy technikai okok.

A jelenlegi nyári repülési szezonban a pozsonyi repülőtér összesen több mint 1600 járatot tervez törökországi célállomásokra és onnan vissza. A legtöbb járatot, több mint 1300-at Antalyába és vissza, 180-at Isztambulba és vissza, 120-at Dalamanba és vissza. A Pegasus Airlines és a Corendon Airlines Antalyába, a Pegasus Nestarli Isztambulba és a Ryanair Dalamánba üzemeltet rendszeres járatokat, amelyekre egyéni utasok is vásárolhatnak jegyet.

„A charterjáratokat, amelyeket utazási irodák rendelnek meg ügyfeleik számára, a Freebird Airlines, a Mavi Gők Airlines, a Smartwings, a Tailwind Airlines és a Corendon Airlines fuvarozók biztosítják” – tette hozzá Veronika Demovičová.

SITA, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »