Kereszt-rejtvény nagyböjtben – A Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség kiadványáról

Kereszt-rejtvény nagyböjtben – A Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség kiadványáról

A Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség Nagyböjti keresztrejtvény című kiadványa napról napra kísér bennünket a negyven napos bűnbánó időszakban. Az út során egy-egy szentírási üzenet mutat rá arra, melyek azok a keresztek, amelyeket nem kellene cipelnünk, és azokkal mások életét megnehezítenünk.

Céltalanság, becsvágy, irigység, gőg, konokság, lustaság, közöny…, mind-mind olyan terhek az életünkben, amelyek nélkül gyorsabban, könnyebben haladhatnánk az üdvösség útján.

A nagyböjti kiadvány az idén 30 éves Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megbízásából készült az egyetemi lelkészség fiataljainak negyven napos készületéhez, de szeretettel ajánlják minden kedves olvasó figyelmébe.

A napi üzenetek a lelkészség Facebook-oldalán olvashatóak, de a kiadvány IDE kattintva letölthető. Nyomtatott formában a debreceni Megtestesülés Plébánia vasárnap esti szentmiséin lehet hozzájutni.

Mire hív ez a füzet?

Hírdetés

„Mindenkinek megvan a maga keresztje” – tartja a mondás. A kereszt valamilyen formában mindenkinek kijut, minden ember életében találunk nehézségeket. Vannak olyan elkerülhetetlen megpróbáltatások, amelyeket türelemmel kell viselnünk, tudva, hogy az hozzá tartozik az üdvösségtörténetünkhöz. Vannak azonban olyan keresztek, amelyeket nem kellene cipelnünk. Számos olyan keresztet hordozunk, amelyek saját hibáink, emberi gyarlóságaink következményeiként vannak jelen az életünkben. Gyakran önmagunkból fakadóan gördítünk magunk elé nehézségeket, például egy rossz tulajdonság, egy problémás szokás, egy bűnös cselekedet vagy egy helytelen értékrend révén.

A kiadvány szerkesztői ebben a böjti időszakban arra hívnak mindenkit, hogy ismerjük fel azokat a gyarlóságainkat, amelyek keresztként nehezednek mindennapi életünkre. Miközben önmagunkat vizsgáljuk, a nagyböjti vasárnapok alkalmával egy igen fontos szentírási részre is rátekintünk, amely a kereszthordozást fókuszba állítva írja le, hogyan válhatunk Krisztus-követő emberekké. „Azután mindenkihez szólt: Ha valaki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét minden nap, és kövessen engem.” (Lk 9,23) Mire hív meg mindez bennünket? Hogyan akarja Krisztus a kereszthordozás által formálni az életünket? Az elkövetkezendő néhány hétben erre is keressük a választ.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi EgyházmegyeDebreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség / Márta Lászlóné Szilágyi Eszter

Fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »