Kerékpárúttal kötik össze Hajdújárást és Királyhalmát

Megkezdődtek a munkálatok Hajdújárás és Királyhalom között a kerékpárút megépítésére. Jelenleg a nyomvonal kijelölése történik, majd következnek a földmunkák, végül az aszfaltozás.

Az építkezés Szabadka Város és Tompa Város közös fejlesztése, uniós támogatással valósul meg. Ebben a szakaszban a két vajdasági település között másfél kilometeres kerékpárút épül meg, a magyarországi partnertelepülésen pedig 500 méternyi.

Hírdetés

A kerékpárút építése az OPTI-BIKE 2 projekt keretében folytatódik az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program révén. Az elképzelés az, hogy kerékpárúttal kötik össze a szerbiai és magyarországi településeket. A szerbiai oldalon Szabadkáról már el lehet jutni kerékpáron Palicson keresztül Hajdújárásra. Királyhalmon is épült már kerékpárút az ottani határátkelő felé. A tervnek ebben a szakaszában Hajdújárást és Királyhalmot kötik össze.

A beruházás értéke 566 ezer euró, Szabadka önrésze ebből 197.600 euró. A kivitelező, a szabadkai Javornik vállalat arra figyelmezteti az arra közlekedőket, hogy a munkálatok miatt részleges útlezárásokra kerül majd sor.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »