Képzelt riport egy DK-s fórumról

Képzelt riport egy DK-s fórumról

„Magyarok jönnek, magyarok jönnek, prostiesőt permeteznek…”***

A síkon bátran gyülekezett a tömeg. A Jelölt már javában ott állt, amikor Korózs Lajos tűnt fel a semmiből, úgy, mintha épp a semmiből tűnne fel. Ahogy a Jelölt meglátta, oda is köszönt neki:

-Szia, Lajos!

-Kutyáidat sétáltatod? – szólt vissza vidáman Korózs, de meg se várta a választ, már lépett is el onnan,mielőttmég bármit is muszáj lett volnamondania a Jelölt ruhájára. A Jelölt pedig, hogy zavarát leplezze, így kiáltott fel:

-Jöjjenek, kérdezzenek!

Az emberek pedig mentek és kérdeztek. Először egy idős férfi érintette meg a Jelöltet, majd mankóit eldobva fennhangon kérdezte:

– Hogy lehetséges ez? Hogyan lehetséges ez?

– Úgy, hogy koalíciónk regenerál. Tetszik még emlékezni, ugye, amikor Kádár alatt jobb volt? – vette át a szót a Jelölt.

– Hogyne emlékeznék! 40 éves voltam akkor, és olyan jó volt, hogy még soha! – felelte az immár mankótlan úr, szemében a hála könnyeivel.

-Na, hát mi visszahozzuk a régi szép időket! Lesz itt még 6 a fél 6 helyett! Lesz itt még 3,50 a kenyér meg a tej!

-Euró? – kérdezte az úr, de ekkor két barátságos, bőrhajú fiatalember lépett oda hozzá, majd közrefogták, s kivitték őt elhantolni abba a gödörbe, amit még a zuglóiak ástak Karácsonynak.

Most egy idős hölgy lépett oda a Jelölthöz:

Hírdetés

– Klárika, a Molnár Gyula engem… illetve nem engem, hanem volt az az ügy…

– A vesztegetés?

– Nem. A másik.

– Az alkohol?

– A harmadik.

– Az melyik is? – kerekedett el a csodálkozástól a Jelölt szeme.

– A prosti-ügy. – súgta halkan bele az őszödi márkájú rejtetlen mikrofonba HD minőségben az anyóka.

– A prosti srácos?

– Neeem, hanem amikor a Molnár úr megbaszta a…

– Ja, igen! Hát annak majd utánajárunk! – súgta vissza lágy altján a Jelölt, majd a földre köpött, aztán a nedves homokkal megkente a nénike SZTK-s szaruműanyag szemüvegkeretét, mire a mamának azonnal visszanőtt a 13-dik havi nyugdíja.

Sok más csodát is mesélnek még, ami e fórumon történt. Mondják, hogy az ország minden tájáról idesereglett a nép. Czeglédi ugyanannyi volt, mint csabai, s a pápai látogatók sem maradhattak el. Úgy reprezentálták ők a mai magyar nemzetet, akárha Kossuth apánk idejében a 11. székely huszárbandérium lovasai rózsaszínre festett patákkal vonultak volna fel a homofób Habsburgok ellenében a battlefieldre!

A távolban pedig először csak halkan, majd egyre erősebben felcsendült a jól ismert buzdító ének:

„A Föld fog sarkából kidőlni! Semmik vagyunk, s minden leszünk!”  

Aztán este lett, majd megint reggel, s Ferenc látta, hogy mindez jó.

***Mindeközben messze,messze, valahol egy távoli hangárban a jobbikosok már javában festették rá a szivárványmintákat az ’56-os Csepelekre.() VBT ()Kiemelt kép: MTI

The post Képzelt riport egy DK-s fórumról appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »