Kelet-Szlovákiában nyolc járásban kell megismételni a tesztelést

Kelet-Szlovákiában nyolc járásban kell megismételni a tesztelést

Most, hogy január 18-a és 26-a között befejeződött az önkéntes országos tesztelés, Szlovákia járásait a jobb, illetve a rosszabb eredményeket elérők csoportjába sorolták. Az a 36 járás, amely a vírusfertőzés terén a legrosszabb eredményeket produkálta, készülhet  a tesztelés második fordulójára. Ráadásul ezek a közigazgatási területek az intézkedések szigorítására is számíthatnak.

Ami a kelet-szlovákiai járásokat illeti, a legjobb eredményt ezúttal Felsővízköz érte el, ahol a fertőzöttek aránya csak  0,37 százalék volt, második helyen Bártfa végzett 0,43 százalékkal, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Varannó állhatott fel, 0,5 százalékkal.  

Rossznak tekinthető az eredmény akkor, ha a fertőzöttek száma meghaladja a teszteltek egy százalékát. Épphogy az egy százalék alatt végzett Eperjes és Igló.

 A Mezőlaborci járásban –bár nagyon alacsony volt a teszteltek száma –, a fertőzötteké keleten mégis a harmadik legrosszabb eredményt hozta.

Hírdetés

Homonna is készül az újabb fordulóra, a város önkormányzata már ezen a hétvégén / január 30. és 31./a járási székhelyen öt mintavételi ponton, reggel 7 órától este 19 óráig várja tesztelésre a lakosokat .

Lássuk, melyek azok a járások, ahol január 18-a és 26-a között a legrosszabb eredmények születtek!

A legtöbb fertőzöttet Kassa-vidék járásban találtak, arányuk elérte az 1,72 százalékot, utána alig egy századdal lemaradva következett Kassa város, majd újabb egy századdal  Mezőlaborc.

A Tőketerebesi járásban 1,42 százalék volt a Covid-fertőzöttek aránya, Rozsnyón 1,39 százalék, Késmárkon 1,22, Homonnán 1,21 és Szinnán 1,14 százalék. Ezekben a járásokban az országos tesztelésnek biztosan lesz második fordulója.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »