Kedden indítja Kolozsvár-Budapest és Bukarest-Budapest járatát az AirConnect román légitársaság

Kedden indítja Kolozsvár-Budapest, illetve Bukarest-Budapest járatát az AirConnect román légitársaság, amely hétfőtől több belföldi járatot is indít több erdélyi városba is a román fővárosból – írta a társaság közleményére hivatkozva hétfőn az Agerpres.

A légitársaság honlapján közölt adatok szerint az AirConnect gépei mindkét városból heti két alkalommal repülnek a magyar fővárosba, kedden és szombaton.

A román légitársaság a héten avatja fel több erdélyi városba tartó járatát is: Bukarestből Nagyszebenbe heti öt, Nagybányára heti két, Marosvásárhelyre heti négy járat lesz. Bukarestből Nagybányára hétfőtől lehet repülni, Marosvásárhelyre kedden, Nagyszebenbe szerdán indul az első menetrendszerinti járatuk. Hétfőtől lehet repülővel utazni a román fővárosból a moldvai Szucsávába is.

A légitársaság júniusban újabb külföldi és belföldi járatokat indít. Ezek közkedvelt külföldi üdülőhelyeket céloznak, mint a horvátországi Dubrovnik, ahova Bukarestből indul járat. A román tengerpartra is lesznek rendszeres járatai olyan Konstancától távol eső városokból, mint Nagyvárad, Kolozsvár, Temesvár és Szucsáva – közölték.

Tudor Constantinescu, az AirConnect főigazgatója szerint céljuk, hogy járataik legyenek az első számú opció a dél-kelet-európai utasok számára. "Örülünk, hogy előnyös árú, biztonságos, gyors és kényelmes összeköttetést tudunk biztosítani a romániaiaknak a főváros és az ország legnagyobb városai között" – idézte a főigazgatót az Agerpres.

Hírdetés

Mint mondta, a járatok elindítása után azok változatossá tételére törekednek, és a szezonális járatok elindítása mellett ősztől újabb belföldi és külföldi úti célokkal jelentkeznek.

A cégnek két ATR 72-600 típusú repülője van, melyek 68 férőhelyesek. Terveik szerint a flotta újabb két géppel bővül majd.

Az AirConnect tavaly augusztusban jelentette be a budapesti és a belföldi járatok indítását, majd szeptemberben halasztásról tájékoztatta utasait, mert késett a második repülőgépük leszállítása.

A légitársaságot – a honlapján közölt adatok szerint – öt román magánbefektető hozta létre azzal a céllal, hogy a regionális piacot szolgálja. A társaság tavaly júliusban kezdte el működését egy 68 férőhelyes ATR-72-600-as repülőgéppel, és a román turisták által kedvelt görög és török tengerparti városokba működtetett charter-járatokkal.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »