Kávéfőzőket teszteltünk, melyik készíti a legjobb eszpresszót?

Kávéfőzőket teszteltünk, melyik készíti a legjobb eszpresszót?

Idén is teszteltük, melyik kávéfőző hozza ki a legtöbbet a kávészemekből, melyik készíti a legjobb eszpresszót. Beko, Bosch, DeLonghi, Krups, Philips, Tchibo – 138 automata, manuális és kapszulás gép tulajdonságait vetettük össze. Melyik gépnek mi az erőssége, gyengesége, mennyit fogyaszt, milyen tejhabot csinál?

A teszt során 138 kávéfőzőt teszteltek partnereink laboratóriumban. Manuális – vagyis őrölt kávéval működő -, automata – vagyis beépített darálóval rendelkező – és kapszulás gépeket eredményeit is vizsgáltuk a következő szempontok szerint:

MűködésMilyen gyorsan készítenek el egy-egy adag kávét az egyes gépek?Megfelelő-e a kávé hőmérséklete?Milyen eredménnyel dolgozik a tejhabosító?Némely készülékek két csésze kávét egyszerre is le tudnak főzni. Ezek esetében ezt is kipróbáltuk, és mindkét presszó kávét vizsgáltuk egymáshoz képest is.Használhatóság

Mivel egy kávéfőzőt a legtöbben napi szinten használnak, fontos, hogy mennyire jól illeszkedik a kezelése a napi rutinba. Éppen ezért utánajártunk annak is,

melyiknek mennyire felhasználóbarát a használati utasítása,milyen könnyen lehet vele elkészíteni egy kávét tejhabbal, illetve tejhab nélkül,mennyire zajosak,mennyire könnyen tisztíthatóak, vízkőmentesíthetőek.Energiafogyasztás

Ezekből a mérésekből kiderült, hogy a készülékek mennyi energiát használnak az üzemkész állapot eléréséhez, az első és második csésze kávé elkészítéséhez, illetve készenléti állapotban.

Eszpresszó érzékszervi vizsgálata

A lefőzött kávé élvezeti értékét 10 szakember vizsgálta vakteszt keretein belül. A tesztelők értékelték

Hírdetés

a krémszín intenzitását és megjelenését,az aromát,a pörkölés intenzitását, keserűséget, savasságot, fanyarságot, íz-egyensúlyt ésa kávé állagát is.Mit mutatnak a teszteredmények?

A tesztelt termékek átlagára 20 000 Ft és 947 000 Ft között mozog. Ezek közül

a legdrágább a Sage Oracle Touch automata modell, ez az összesítésben 69%-os eredményt ért el, a legolcsóbb egy Bosch kapszulás termék, ennek eredénye 75%.

Gyorsan kiszámoltuk, hogy másnak már ne kelljen: a kettő közötti különbség 927 000 Ft. Szóval, ha csak egy jó eszpresszóra vágyunk minden reggel, felesleges azt gondolnunk, hogy mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Elérhető áron találhatunk a csúcskategóriás gépeknél is jobb eszpresszót készítő készülékeket. Persze vitathatatlan, hogy a többszázezres gépek számos extra funkcióval kényeztethetnek minket és nagyon dizájnos a kivitelezésük. Viszont jobb minőségű eszpresszóra ne számítsunk mindenképpen. Sőt.

Csak, hogy az említett Sage márkánál maradjunk, ezek közül is az őrölt kávéval működő modelleknél: a Sage the Bambino (átlagára a tesztelés idején 132 000 Ft) terméke 4,1 pontot kapott az eszpresszójára, míg a Sage Bambino Plus (átlagára a tesztelés idején 196 000 Ft) 2,6-ot a maximálisan elérhető 5-ből. Mint annyiszor, most is rámutattak a teszteredmények, hogy egy márkán belül is nagyok lehetnek a különbségek, s még csak nem is feltétlenül a drágább a jobb.


Manapság a háztartási eszközök energiafogyasztására talán a szokásosnál is több figyelmet érdemes fordítani. S mivel a kávéfőzőt napi szinten többször is használjuk, ez is megdobhatja a havi számlánkat, ha egy energiapazarlóbb darabot sikerül beszereznünk. A tesztelt termékek között nagy a szórás. Akadnak kifejezetten energiazabáló gépek, például több Krups termék is ilyen. De róluk sem mondható ez el egyöntetűen, hiszen például a Krups EA872B Intuition Preference átlagon felüli, értékelhető eredményt ért el ez ügyben.

A Tudatos Vásárlók terméktesztekben külön-külön szűrhetsz minden vizsgált szempontra, s részletesen tájékozódhatsz egy-egy termék specifikációjáról is, hogy ne marketing üzenetek, hanem valós teljesítmény alapján tudd kiválasztani a számodra legmegfelelőbb kávéfőzőt.

A teljes tesztet előfizetéssel itt nézheted meg

Ez a poszt Kávéfőzőket teszteltünk, melyik készíti a legjobb eszpresszót? először itt jelent meg: Tudatos Vásárlók.


Forrás:tudatosvasarlo.hu
Tovább a cikkre »