Katasztrófa a Dolomitokban: Leomlott egy jégfal a Marmoladán, legalább hat kiránduló meghalt – Videóval

Katasztrófa a Dolomitokban: Leomlott egy jégfal a Marmoladán, legalább hat kiránduló meghalt – Videóval

Legalább hat ember, köztük egy cseh állampolgár vesztette életét abban a jégomlásban és lavinában, amely az olaszországi Dolomitok egyik legnépszerűbb kirándulóhelyénél, a Marmoladán történt.

A helyi mentők szerint tucatnyi embert temetett be a hó, de további eltűntek után is kutatnak. Eddig nyolc embert sikerült élve kimenteni. A jégtábla Punta Rocca közelébe tört le a Marmolada csúcsához vezető útvonal mentén. A mentőegységek emberek tucatjait evakuálták a térségből a völgybe. Egy súlyos sérültet mentőhelikopteren Treviso városának kórházába vittek, két másik sérültet Belluno klinikájára szállítottak. További öt sérültet is Trevisóba vittek.

Hírdetés

A hatóságok lavinaveszélyre figyelmeztetnek a térségben, az alpesi mentőállomásokat Trento térségében készültségbe helyezték.

Öt mentőhelikoptert és mentőegységek tucatjait küldték a régióba. Nagy erőkkel és különleges felszerelés bevetésével folyik az eltűntek keresése. Szombaton csúcshőmérsékletet, tíz Celsius-fokot mértek a Marmolada csúcsán – szakértők szerint ez a szokatlan meleg is hozzájárulhatott a tragédiához.

Úgy tudni a hat megtalált áldozatból négyet sikerült azonosítani, közülük hárman olaszok, egyikük cseh állampolgár. Továbbra is eltűntként tartanak számon 18 embert. Német, olasz, román és cseh állampolgárok is vannak köztük.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »