Kásler: nem oltják be soron kívül a pedagógusokat

Kásler: nem oltják be soron kívül a pedagógusokat

Csányi Tamás, a Jobbik oktatási szakpolitikusa vonta kérdőre Kásler Miklós emberi erőforrások minisztert a parlament keddi ülésnapján azzal kapcsolatban, hogy mikor oltják be végre koronavírus elleni vakcinával a pedagógusokat, kapnak-e pénzügyi támogatást az eszközbeszerzéseik után, és eleve miért omlott össze a Kréta-rendszer, miután mélyvízbe dobták az oktatásban dolgozókat.

Csányi az azonnali kérdések órájában arról beszélt, szerinte már a tavalyi digitális átálláskor is segítség nélkül hagyták az iskolai vezetőket, tanárokat, de nem segítettek a szülőknek és a diákoknak sem, majd

a nyáron luxusjachtozásra mentek, mintha nem lenne többé szeptember.

Hírdetés

A jobbikos politikus úgy látja, a kormányzat a mostani bezárások után ismét „visszahúzódott a szurkolói zónájába”, és „onnan integet”, többek között olyan jelenségeket nézve, mint a Kréta-rendszer összeomlása. A képviselő tudni akarta, van-e ennek felelőse, történik-e számonkérés és mennyibe kerül a program működése.

De Csányi feltette azt a sokakat érdeklő kérdést is, hogy mikor oltják be a pedagógusokat, kapnak-e 100 ezer forintot a home office miatti eszközkiadásaik fedezésére, illetve segítik-e a szülőket fizetett pótszabadságokkal azért, mert otthon kell maradniuk gyermekeikkel.

Kásler Miklós válaszában arról beszélt, szerinte rendkívüli teljesítmény volt egy hétvége alatt átállni az online oktatásra, a magyarországi internetes ellátottság pedig uniós átlag feletti. Azt mondta, a pedagógusok 60 százaléka használhatónak értékelte a rendszert, a digitális tartalmak pedig széles körben elérhetővé váltak.

Arra nem válaszolt egyenesen, hogy a pedagógusokat soron kívül beoltják-e, de egyértelmű volt, hogy nem. Kásler ugyanis erre csak annyit mondott, hogy a tanárok ugyanúgy megkapják az oltásokat, mint bárki más az országban, életkoruk és egészségi állapotuk függvényében.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »