Kárpátalja elhagyja a vörös zónát és halálos munkabaleset történt a megyében: április 10-11-i hírösszefoglaló

Kárpátalja elhagyja a vörös zónát és halálos munkabaleset történt a megyében: április 10-11-i hírösszefoglaló

Kárpátalja holnaptól elhagyja a vörös zónát; Halálos munkabaleset Kárpátalján; Beszélgetés Bíró Tibor vállalkozóval – A sikerhez nem vezet kikövezett út; Egy hét alatt tizenegyszer akarták megvesztegetni a határőröket Kárpátalján; Ukrajna nem készül a srebrenicaihoz hasonló népirtásra Donbászon – Reznyikov. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. április 10-11-én.

Kárpátalja április 11-én elhagyja az vörös zónát, s rögtön átlép a sárga zónába. Anatolij Poloszkov, a Kárpátaljai Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője közölte az adminisztráció hivatalos oldalán, hogy április 11-én Kárpátalja végül elhagyja a vörös zónát, ahol több mint egy hónapig tartózkodott.

Április 8-án egy ungvári járásbeli fafeldolgozó üzemben halálos sérüléseket szenvedett egy munkás. A Sóslakon (Сіль) történt halálos munkabalesetről szóló információkat a Suspilne Zakarpattya portálnak megerősítette a Kárpátaljai Megyei Rendőrség szóvivője, Anna Dan is.

Hírdetés

A Makkosjánosiban élő Bíró Tibor bizony nem adta fel saját vállalkozásáról szőtt álmait. Családja támogatása még a nehéz időkben is arra sarkallta, hogy folytassa útját. Az eltelt éveknek pedig meg is lett az eredménye. A beregszászi Sörkert hotel és étterem, valamint a jánosi Helikon Hotel finom ételekkel és kényelmes szállással várja a megfáradt utazókat. Ma Bíró Tiborral beszélgetünk.

Kárpátalján az elmúlt hét folyamán a Munkácsi Határőrség emberei 11 megvesztegetési kísérletet rögzítettek. A határátlépők nem rendelkeztek PCR-teszttel, illetve COVID-19 biztosítással, ezért próbálták megvesztegetni a határőröket.  A felajánlott vesztegetések teljes összege 2200 hrivnya, 12 000 forint, 300 cseh korona és 70 euró volt.

A srebrenicaihoz hasonló mészárlás, amire a Kremlben utaltak, nem lehetséges Ukrajnában – jelentette ki Olekszij Reznyikov, az ideiglenesen megszállt területek visszaintegrálásáért felelős miniszterelnök-helyettes egy péntek esti televíziós műsorban.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »