Karácsonyváró vásár palóc módra

Karácsonyváró vásár palóc módra

Advent első hétvégén tartották meg a Palóc Kistermelői Piactér tagjai karácsonyváró vásárukat az ipolysági volt zsinagóga udvarában.

A szervezők forralt borral, omlós házi zsíros kenyérrel várták a vásárra érkezőket.

Rétesek, lekvárok, cipók, dió, ostya, mézeskalács és a karácsonyi időszakban elmaradhatatlan bejgli sorakozott az egyes standokon. A környék kézműveseit is összefogó piactér számos kézműves terméket kínált a szombati rendezvényen. Kézműves szappan és gyertya, háztartási dekorációk, textiltermékek, méhviaszból és fából készült karácsonyi díszek, horgolt babák és karácsonyfagömbök mind megtalálhatóak voltak a vásárban.

A délelőtt folyamán a legkisebbeket Lőrincz Sarolta Aranka népművelő interaktív mesefeldolgozással várta a közeli kávézó emeletén.

Hírdetés

A forralt bor illata és a folyamatosan szóló karácsonyi dallamok igazi, meghitt és családias adventi hangulatot teremtettek az Ipoly menti kisvárosban.

E rendezvénnyel elkezdődött az adventi időszak eseménysorozata Ipolyságon. December 9-én, pénteken a városháza előtti téren kerül megrendezésre a hagyományos kézmelengető, a város templomai adventi hangversenyeknek, zenei áhítatoknak adnak otthont.

A Palóc Kistermelői Piactér tagjaival és értékes termékeikkel legközelebb az ipolysági vásárban és a december 10-én, Honton megrendezésre kerülő Adventi forgatagban találkozhatnak.

A szerző felvételei. 

(PP/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »