Karácsony Gergely nem javasol egyetlen főpolgármester-helyettest sem

Karácsony Gergely nem javasol egyetlen főpolgármester-helyettest sem

Budapest újraválasztott városvezetője ezzel a bejelentéssel kezdte a hétfőt, kevéssel az új közgyűlés megalakulása előtt.

Karácsony Gergely a Telexnek adott interjújában és a Facebookon is bejelentette, tekintettel a pártpolitikai helyzetre nem jelöl főpolgármester-helyettest sem, személyi javaslatot nem tesz.

„Nem tudok békejobbot nyújtani, ha éppen le akarják vágni a jobb kezemet, és meg akarják alázni azokat az embereket, akik miatt ez az önkormányzat még talpon áll, akik az elmúlt időszakban elképesztő szakmai és emberi helytállásról tettek tanúbizonyságot” – fogalmazott Karácsony Gergely a Facebookon, a Telexnek adott interjúból.

Szerinte „a Fővárosi Közgyűlésben sajnos a pártpolitika felülírja a város érdekeit, ezért értelmes kompromisszum híján egyetlen főpolgármester-helyettes megválasztására sem” tesz javaslatot.

Hírdetés

A közgyűlés pénteken alakul meg.

A cikkben szó van még arról is, hogy Karácsony Gergely szerint Magyar Péterék „szerelmesek lettek Vitézy Dávidba”, a holtversenyben legnagyobb frakcióval rendelkező Tisza Párt szerinte csak őt választaná meg helyettesének, de ez Karácsony szerint azt jelentené, hogy „a Fidesz vesztes jelöltje veszi át a hatalmat Budapesten”.

Látott továbbá egy olyan javaslatot, amely szerint az összes főpolgármesteri jogkört elvennék tőle, és kapná azokat Vitézy.

Karácsony Gergely azonban nyitva hagyott egy kiskaput: nyitott Vitézy Dávid megszavazására, ha Kiss Ambrus is a helyettese maradhat.

Jóslata szerint feloszlatni nem fogják a közgyűlést, egy előre hozott időközi választás szerinte senkinek nem érdeke.

Azt is elmondta, a kormányoldal szándéka az olimpiarendezésre „nem valódi”.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »