Karácsony Gergely kizárta, hogy lekapcsolnák Budapest közvilágítását

Karácsony Gergely kizárta, hogy lekapcsolnák Budapest közvilágítását

Nemzeti energiacsúcs megtartását sürgeti a Magyar Önkormányzatok Szövetsége. Karácsony Gergely, a szövetség társelnöke elmondta, azt szeretnék, ha a csúcson részt vennének a kormányzat, az energetika, a vállalati szféra szakértői és képviselői is.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége javasolja egy nemzeti energiacsúcs megszervezését és a fűtési szezon idejére biztonságot nyújtó ársapkák meghatározását.

Karácsony Gergely közölte, az energiacsúcs összehívásával nem pénzügyi segítséget, hanem összehangolt munkát szeretnének. Ugyanakkor szerinte nincs érdemi párbeszéd a megoldásról. A főpolgármester úgy véli, azok a gyakorlatok, amelyeket eddig az önkormányzatok követtek, a jövőben már nem fognak működni.

Hírdetés

A szövetség társelnöke az ATV műsorában elmondta, azt szeretnék, ha a csúcson részt vennének a kormányzat, az energetika, a vállalati szféra szakértői és képviselői is.

„Jön velünk szembe egy elképesztő lavina, mi még állunk és nézünk”

– fogalmazott a főpolgármester, aki szerint a következő pár hónap az ársapkák szempontjából kulcskérdés lesz. Karácsony Gergely úgy vélekedett, ha az árak európai szinten nincsenek megtartva, akkor egész Európa számára problémát okoznak. Hozzátette: ezért az energetikai ársapka mértékét a napi ingadozás mértékéhez igazítanák.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »