Karácsony egy hónap alatt egy budai lakás árából, több mint 71 millió forintból hirdette magát

Karácsony egy hónap alatt egy budai lakás árából, több mint 71 millió forintból hirdette magát

Egészen félelmetes módon használja ki Karácsony Gergely azt, hogy az ellenzéki előválasztáson minden kontroll nélkül költhet mindenféle pénzeket. 

Az MSZP-P-LMP által támogatott miniszterelnök-jelölt nem hagyományos kampányt folytat, legalábbis nem a klasszikus door to door módszer szerint készül az előválasztásra, inkább a közösségi médián keresztül és óriásplakátokon próbálja megszólítani a választókat. 

Erre viszont óriási pénzeket költ el, miközben egyébként a kormányzati propagandaköltéseket ekézi. 

A Facebook adatai szerint 2021. augusztus 26. és szeptember 24. között Karácsony Gergely 71,5 millió forintot szórt el a Facebookon. Ennyiből már a budai oldalon, Budapest XI. kerületében is lehet vásárolni új építésű lakásokat, a zöld övezetben. 

Facebook / Hirdetéstár-jelentés

Láthatjuk, hogy még a szintén sokat költő DK-s Dobrev Klára is bőven lemaradt a Karácsony mögött. 

Nem sokat változnak az arányok, ha az elmúlt hét (szeptember 18-24. közti időszak) költéseit vizsgáljuk. Karácsony Gergely (25,9 millió forint) majdnem a dupláját költötte annak, mint amit a jelölt társai összesen hirdetésre fordítottak (15,63 millió forint).

Hírdetés

Facebook / Hirdetéstár-jelentés

Az pedig megint csak újabb kérdéseket vet fel, hogy Budapest Főváros Önkormányzata miét szállt be Karácsony Gergely Facebook-költéseibe 102.372 forinttal az elmúlt héten. 

Facebook / Hirdetéstár-jelentés

Egyébként hiába az átlagosan napi 2,3 millió forintos hirdetési költség, az igazán nagy durranás mégis elmarad. A Telex Lájkbajnoksága szerint például a tizedannyi pénzből kampányoló a jobbikos Jakab Péter több megosztást generált az elmúlt héten, mint a főpolgármester, így azért felmerülhet a kérdés, érdemes-e ennyi pénzt elégetni Karácsony Gergely facebookos tartalmaira. 

Főleg akkor érdemes ezen eltűnődni, amikor már reggel 7-kor kiteszi az ellenzéki előválasztás aktuális részvételi adatait, miközben a hivatalos számok csak két órával később, reggel 9-kor jelentek meg


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »