Kaptam, megosztom!

Kaptam, megosztom!

Szabadságot Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak!

Nyílt levél, petíció a CitizenGo oldalán és támogatásával Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek és Klaus Iohannis román államelnöknek, Szőcs Zoltán és Beke István, a két jogerősen, ám jogalap nélkül, terrorizmus vádjával, de ártatlanul öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélt két székely honfitársunk szabadon bocsátásáért. Az ügy és a per legdöbbenetesebb részleteit itt ismerheti meg alaposabban:

https://www.citizengo.org/hu/pr/164278-szabadsagot-beke-istvannak-szocs-zoltannak

Petíciónk aláíróinak célja, hogy a román hatóságok és bíróságok helyezzék hatályon kívül azt a jogi szempontból megalapozatlan, és ilyen formában etnikai alapon, az erdélyi és romániai magyar kisebbség megfélemlítésének céljából meghozottnak tűnő ítéletet, mellyel öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélték Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt. Nyílt levelünk egyik címzettje ezért Klaus Iohannis, Románia elnöke.
A kezdeményezés támogatói Szijjártó Péter magyar külügyminisztert megszólítva mindemellett azt akarják elérni, hogy az ártatlanul elítélt két székely hazafi felmentésének és szabadon bocsátásának érdekében a magyar kormány és a magyar diplomácia alaptörvénybe foglalt kötelességének megfelelően tegyen meg minden tőle telhetőt és módjában állót, hiszen e két ember nem csupán erdélyi magyar, hanem egyúttal magyar állampolgár is.

Nem ez az egyetlen eset az elmúlt időben, amikor a román hatóságok és bíróságok csupán azért hoznak ítéletet vagy döntést ellenünk, legalábbis a kárunkra, mert az alperes, az igénylő, a vádlott magyar. Ennek bizonyítására elegendő a kolozsvári magyar alpolgármester esetére, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium románoknak ítélésére vagy a marosvásárhelyi katolikus magyar iskolára és magyar egyetemi karra, esetleg a marosvásárhelyi mentőparancsnok ügyére, valamint a korábban visszaszolgáltatott, ám a napokban újraállamosított ratosnyai Bánffy-erdőkre gondolnunk, és a lehetséges példák sorolása ezzel korántsem ért véget. A két székely elítélésének e magyarellenes folyamat részeként történő megítélését segítheti továbbá, hogy ugyancsak 2018. július 4-én, azaz az ő elítélésük napján történt, hogy az illetékes román bíróság újabb döntésében is megerősítette: a román állam nem adja vissza a Batthyáneumot, a világhírű könyvtárat és tudományos gyűjteményt a magyaroknak, azaz az erdélyi magyar katolikus egyháznak.

Kérem, segítsen aláírásával, hogy közösen elérhessük: mind a magyar, mind a román kormány tegyen meg mindent e szégyenletes és a jogbiztonságot lábbal tipró ítélet megsemmisítéséért, és két erdélyi magyar nemzettársunk mielőbbi szabadon bocsátásáért.
Aláírásával itt csatlakozhat kezdeményezésünkhöz:

https://www.citizengo.org/hu/pr/164278-szabadsagot-beke-istvannak-szocs-zoltannak

Hírdetés

„Szopassuk meg a bozgort!”

Gondoljon bele:nem is olyan régen még azért hívhatott be a Szekuritáté erdélyi magyar embereket vallatásra, mert otthon magyar tévét néztek, és azért inthettek rendre embereket például Kolozsvár utcáin, mert magyarul beszéltek egymással, „román kenyéren élve…” Ugye, nem akarjuk, hogy újra eljöhessenek e mára már letűntnek tűnő idők? Vagy már vissza is jöttek? Sajnos úgy tűnik, igen, hiszen elegendő a szatmárnémeti Széchenyi szobor sorsára, a román nyelv általános iskolai oktatását szabályozó legújabb román tanügyi rendeletre, vagy éppen a nagyváradi igazságügyi falára a napokban ragasztott, magyarellenes plakátra gondolni, melynek „szopassuk meg a bozgort” – ra fordítható felirata a román ügyészség szerint nem utal utal arra, hogy az elkövető gyűlöletre vagy diszkriminációra uszítana valamely csoport ellen. Igaz is: ami Szőccsel és Bekével történt, az végső soron nem más, mint szopatás, egy közösség szopatása, ráadásul igen magas szinten. Mindezért kérem, hogy ossza meg rokonaival, ismerőseivel és barátaival, valamint minél több emberrel mind a Facebookon, mind az egyéb internetes közösségi oldalakon és a rendelkezésére álló egyéb médiumokon keresztül e petíció linkjét és hírét:

https://www.citizengo.org/hu/pr/164278-szabadsagot-beke-istvannak-szocs-zoltannak

Segítsen abban, hogy minél több emberben tudatosítsuk azt a Szabó Dezső-i alapigazságot, hogy minden magyar felelős minden magyarért, ráadásul minden magyar ember tehet is valamit a többi magyarért.

A Máglyatűz Mozgalom facebook csoportjához csatlakozva Ön is értesülhet az ügy minden további fejleményéről, s megismerheti például Beke István hősiesen küzdő feleségének, Beke Igyártó Csillának az álláspontját, érveit.

Erre itt van lehetősége:

https://www.facebook.com/groups/621084958284415/

Köszönettel és tisztelettel, hathatós segítségében bízva:

Dr. Kékesi Raymund
Máglyatűz Mozgalom


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »