Kap 90 milliót az elázott óbudai elitgimnázium

Kap 90 milliót az elázott óbudai elitgimnázium

Az állami Klebelsberg Központ 90 millió forintot biztosít a lapostető felújítására és a tönkrement felszerelések cseréjére. Előtte a tanárok a beázásról posztoltak a közösségi médiában.

A heves esőzések miatt és a lapostető szigetelésének hibájából több helyen is csöpögést észleltek az ország egyik legjobb gimnáziumában Békásmegyeren – írja a obudaihirek.com. A beázás megszüntetésére 90 millió forintot biztosít a Klebelsberg Központ, ami fedezi a tető felújítását, az álmennyezet cseréjét, a vizes blokkok festését, valamint a tönkre ment lámpatestek cseréjét.

Mint olvasható, a Veres Péter Gimnázium „A 100 legjobb gimnázium 2022” című HVG-kiadványban a 6. helyen szerepel. Az iskola tanulói az országos kompetenciamérésen matematikából a 5., szövegértésből a 19. helyet érték el az elmúlt évben, az érettségizők magyar nyelv és irodalomból a 19., matematikából a 2., történelemből a 15., idegen nyelvekből a 56. helyen végeztek.

Még január elején posztolt a beázásról az itt dolgozó tanárok egyike.

Hírdetés

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, múlt év végén – szintén beázás miatt – leszakadt a Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikum egyik harmadik emeleti folyosójának plafonja. Az intézményvezető tájékoztatása szerint a felújítási munkálatok megkezdődtek, de a csapadékos időjárás miatt tovább rongálódott az érintett emelet, és újabb termek váltak építési munkaterületté.

A tető munkálatai – mint olvasható az intézmény honlapján – megfelelő ütemterv szerint folytatódnak, a bontott részeken medence fóliával védik az épületet. Az esőzéstől megrongálódott 3. emelet helységeinek helyreállítását a kivitelező cég megkezdte párhuzamosan a tető építésével.

Az építésvezetővel az intézmény folyamatosan egyeztet. A 3. emeleten érintett testnevelés órák és a fotóműterem oktatásának jelentős része más intézmények szaktantermében folytatódik – teszik hozzá.

Nyitókép: groveb/Getty Images

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »