Juventus-edző: ahányszor kiemeljük a fejünket, visszanyomják azt

Juventus-edző: ahányszor kiemeljük a fejünket, visszanyomják azt

A jelek szerint nagyon megviselte a Juventus játékosait az olasz szövetség, a FIGC fellebbviteli tanácsának döntése, amely szerint ismét pontlevonással bűnhődik a klub. Az ezúttal tízpontos mínusznak tulajdoníthatóan a fekete-fehérek ismét nem állnak BL-indulást érő helyen, esélyük az előbbre lépésre jelentősen csökkent az Empoli elleni, váratlanul súlyos, 4-1-es vereség után.

Ahogyan arról korábban az Infostart is beszámolt, a szövetségi fellebbviteli bíróság tízpontos levonással büntette a Juventust, amely így a hetedik helyre csúszott vissza a labdarúgó Serie A-ban. A torinói csapatot január 20-án 15 ponttól fosztották meg, a vád szerint néhány játékos esetében a valós értéküknél sokkal magasabb árat határoztak meg, ezzel hozzásegítve őket, hogy a megengedettnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítménybónuszuk legyen.

A klub a döntés ellen fellebbezett, április 20-án a büntetést felfüggesztették és a Juventus visszakapta pontjait, aminek köszönhetően rögtön Bajnokok Ligája-indulást érő pozícióba került. A mostani szankcióval viszont a hetedik helyre csúszott vissza.

Massimiliano Allegri vezetőedző szerint

Hírdetés

a játékosok csak néhány perccel az Empoli elleni hétfő esti bajnoki kezdete előtt értesültek az újabb levonásról. A csapat súlyos, 4-1-es vereséget szenvedett.

Allegri azt kérte számon a döntéshozókon, hogy végre határozzák el, mi a verdikt, szülessen végleges döntés. „Valahányszor levegő után kapkodva kiemeljük a fejünket, visszanyomnak minket. Döntsék már egyszer el, egyszer s mindenkorra” – mondta.

Az olasz sportnapilapok szerint bár jogorvoslatra elvileg van lehetősége a klubnak, a gyakorlati esélye annak, hogy ezt a büntetést eltörlik, csekély.

A tabellán az Empoli elleni vereség után a Juventus a hetedik helyre esett vissza, 59 pontja van. Szerencséjére még játszik a negyedik helyezett Milannal, de egy ottani győzelem sem elégséges önmagában. Ahhoz, hogy a következő szezonban futballozhasson a Bajnokok Ligájában, a Juventusnak meg kell nyernie a hátralévő meccseket a Milan és az Udinese ellen, remélve, hogy a Roma és az Atalanta nem teszi ugyanezt a Serie A utolsó két fordulójában, és a Milan nem győzi le a Hellas Veronát.

Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »