Juhász Rolandot nem sokkal élte túl az edzője

Juhász Rolandot nem sokkal élte túl az edzője

John van den Brom nem számított Juhász Rolandra, az Anderlecht nem számít John van den Bromra. A két történés között egyrészt eltelt jó pár hónap, másrészt nincs közvetlen összefüggés, ettől még tény, hogy a 79-szeres magyar válogatott védőt Brüsszelből kiebrudaló holland trénernek is kitelt a becsülete a belga bajnoknál a gyenge szereplés miatt.

Kétszeres holland válogatott

Az 1966-ös születésű John van den Brom egy jó holland futballista volt a sok közül, két gólzáporos győzelem erejéig (1990 decemberében 8-0 Málta, illetve 1993 áprilisában 6-0 San Marino ellen Eb- és vb-selejtezőn) még az oranje mezét is viselhette, de a közvetlen elődnek számító Gullit, Van Basten és Rijkaard-féle generáció nagyjaihoz nem volt mérhető. A Vitesse mezében 1986 és 1993 között 225 mérkőzésen 80-szor talált be, megjárta az Ajaxot és a török Istambulsport is, újra a Vitesse, majd zárásképpen a de Graafschap következett. Edzősködni az amatőr Bennekomnál kezdett 2003-ban, utána az Ajax második csapatának kispadjára került, majd a holland első osztályban az Apeldoornt, a Den Haagot és a Vitesse-t edzette.

Hírdetés

Juhászt és a Góliátot sem szerette

2012 nyarán jutott egy házzal odébb, a belga Anderlechthez, ahonnan kezdő intézkedései egyikével száműzte az első csapattól Juhász Rolandot, mondhatjuk, ezzel lett a neve valamelyest ismert Magyarországon is. Nem tudjuk, hogy vannak-e ellenérzései honfitársainkkal szemben, de még az Ajaxnál töltött tréneri időszaka alatt, 2005-ben a Góliát FC hivatalos tanulmányútra érkezett küldöttségével is mostohán bánt, elfelejtette vendégei érkezését, így az előadása értelem szerűen szedett-vedettre sikeredett… Hogy szakmai szempontból jó döntés volt-e Juhász mellőzése, azt innen nézve nehéz eldönteni, de az biztos, hogy a Brüsszelben hét évet lehúzott, kulcsembernek számító honfitársunk legalább gesztusokban többet érdemelt volna. Hónapokig megalázták, a „tarcsiban” jegelték, aztán nagy nehezen kikölcsönözték a Videotonnak, majd most nyáron szerződést bontottak vele, így „igazából” is a fehérváriaké lett.
Harmatgyenge idény

Eközben az Anderlecht a múlt idényben Van den Brommal megvédte bajnoki címét, ám a most folyó szezonban enyhén szólva sem brillírozik. A Bajnokok Ligája csoportküzdelmei során egyetlen pontot szerzett Párizsban, de otthon kikapott a PSG-től, illetve az Olimpiakosz Pireusztól és a Benficától oda-vissza. Hasonló szégyenképpen a Belga Kupában a 16 között elvérzett a Westerlooval szemben, a bajnokságban pedig legutóbb 1-0-ra kikapott 15. Leuven otthonában, s jelenleg 3. helyen áll, 12 pont hátránnyal az éllovas Standard Liege mögött. Ennyi már a klubvezetésnek is sok volt, menesztették posztjáról John van den Bromot, a helyét eddigi segítője, a volt albán válogatott Besnik Hasi veszi át.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »