Jubilánsok köszöntése és miniszteri látogatás a Honti Lapokban

Jubilánsok köszöntése és miniszteri látogatás a Honti Lapokban

Megjelent az Ipolyság és környéke eseményeit összefoglaló Honti Lapok regionális havilap júniusi száma. Az alábbiakban a lap tartalmából válogattunk.

A június lapszámban is számos, a város érintő közéleti, valamint történeti, helytörténeti cikket olvashatunk. A havilap hosszasan beszámol az oktatásügyi miniszter június elsejei látogatásáról. Branislav Gröhling hivatalos ipolysági látogatása során több alapiskolát, valamint a két legnagyobb magyar, illetve szlovák óvodát látogatta meg.

A lap köszönti az idén kilencven esztendős Danis Ferenc helytörténészt. A város krónikása, a helyi sajtó újraindítója, aki tevékenyen részt vett a Honti Múzeum megalapításában, valamint a helyi galéria, a később Simonyi Lajos Galéria  létrejöttében is.

Összefoglaló olvasható a képviselő-testület legutóbbi üléséről. A városi hivatal versenytárgyalást írt ki a hivatalban betöltendő szabad munkahelyre.

Bendík Béla, a Honti Múzeum és Galéria Baráti Körének elnöke életjubileumát ünnepli az idén. A hetvenötödik születésnapja alkalmából köszöntik a baráti kör vezetőjét.

Hírdetés

Az elmúlt hónapok eseményeiről, tanulmányi versenyek sikereiről számol be a Pongrácz Lajos Alapiskola. Ugyancsak betekinthetünk a Szondy György Gimnázium életébe. Beszámoló olvasható továbbá a Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskolában folyó oktatási, nevelési tevékenységről, sikerekről.

A lap hasábjain köszöntik a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Magnificat Gyermekkart. Az egyházi iskolaközpont égisze alatt működő kórus számos egyházi és világi alkalmon mutatkozott be az eltelt negyedszázad alatt.

Átalakult a szklabonyai Mikszáth Kálmán Emlékház állandó tárlata.  A Szent Péter esernyője alatt címet viselő tárlat központi tematikája Mikszáth ifjúsága, ifjúkorának meghatározó benyomásai.

Dr. Kiss László orvostörténész és helytörténész ezúttal Birányi Ákos életútját vázolja fel.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »