Jövőben megnyílhat az új köztemető (Sepsiszentgyörgy)

Jövőben megnyílhat az új köztemető (Sepsiszentgyörgy)

Elfogadta Sepsiszentgyörgy önkormányzata az új köztemetőt is magában foglaló övezeti városrendezési tervet, így a temetőgondnokságot is ellátó Tega Rt. megkezdheti az engedélyek kiváltását, és jövőben várhatóan már temetkezni is lehet az új sírkertbe. Ez azért nagyon sürgős, mert a sepsiszentgyörgyi köztemetőben már évek óta nem lehet új sírhelyet találni.

A városvezetés eredetileg a használaton kívül helyezett szemközti katonai gyakorlóteret szemelte ki temetőbővítésre, ám a védelmi minisztérium nem adta át a területet, ezért a szomszédos földeket vásárolták fel magánszemélyektől. És mivel nem mindegyik volt eladó, a régit nem lehet bővíteni, így gyakorlatilag új köztemetőt létesítenek, amelyet megközelíteni nem a Vár utcából lehet majd, hanem a Csíki negyed Otthon sétányának egyik elágazásából, amit ezután fognak kiépíteni.

Hírdetés

Az új utca mellett parkoló is lesz, a temetőben pedig új ravatalozóház – közölte Tóth-Birtan Csaba alpolgármester. Azt is elmondta: a most elfogadott városrendezési tervben a sétányok helye ki van jelölve, így pontosan lehet látni, hogy hol lesznek a sírhelyek, és ahogy a Tega kiváltja a szükséges engedélyeket, megnyitják az új temetőt – erre valószínűleg jövő évben kerül sor –, nem várnak az átadásával, amíg az építkezés befejeződik.

Jövőben egyébként változhat a temetőgondnokság is, a Tega szerződése ugyanis májusban lejár, és nem lehet meghosszabbítani, új versenytárgyalást kell kiírni a szolgáltatás elvégzésére.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »