Jóváhagyta programnyilatkozatát a kormány

Jóváhagyta programnyilatkozatát a kormány

Hétfői ülésén jóváhagyta programnyilatkozatát a kormány, melyet ezután a parlament elé terjeszt és bizalmat kér a törvényhozástól. Az új kormány a programnyilatkozat szerint a piacgazdaság elvei szerint működő, a szükséges mértékben szabályozott erős szociális jogállamot részesíti előnyben.

A kormány a párbeszéd újrateremtésére fog törekedni minden területen, elfogadva a partnerek jogos elvárásait. Meg akarja teremteni a feltételeit a modern és hatékonyan működő államnak, amely a szociális biztonságra helyezi a hangsúlyt, továbbá a jó és versenyképes vállalkozói környezetre. Javítani akarja az oktatás és az egészségügyi ellátás színvonalát, meg akarja erősíteni a lakosság igazságosan működő jogállamba vetett bizalmát.

A kormány célkitűzései között szerepel, hogy megszünteti a fegyveres testületek politikai célokra való felhasználását és a társadalom polarizálódását. Fejleszteni akarja a nemzeti öntudatot, erősíteni az államiságot és a szuverenitást, az egészséges hazafias gondolkodást, az állami szimbólumok, a nemzeti és kulturális hagyományok iránti tiszteletet.

Hírdetés

„A kormány folytatja az ukrajnai konfliktus olyan megoldásainak támogatását, amelyek a nemzetközi jogból indulnak ki, ide értve Ukrajna függetlenségét, önállóságát és területi egységét a nemzetközileg elismert határai szerint, továbbá az ország természetes jogát az önvédelemhez” – tartalmazza a programnyilatkozat.

Az alkotmány szerint a kinevezését követően minden új kormánynak 30 napon belül a parlament elé kell terjesztenie a programtervezetét és bizalmat kérni a törvényhozástól.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »