Jótékony célja fordítja zsoldját Novák Katalin férje

Jótékony célja fordítja zsoldját Novák Katalin férje

Veres István öthetes kiképzés után tette le esküjét.

Miután kiderült, hogy az államfő férje – öthetes kiképzés után – alezredesként tette le önkéntes tartalékos esküjét, a Magyar Hang megkérdezte Novák Katalin hivatalát, ki rendelte meg a first gentleman katonaheteiről szóló filmet (lásd alább), és az mennyibe került. A lap újra rákérdezett az alezredesi rendfokozatra, illetve arra is, Veres István mennyi pénzt kap önkéntes műveleti tartalékosként.

Novák Katalin hivatala közölte, a kiképzésről és eskütételről készült rövidfilmet az elnöki hivatal készítette. Költségeit nem árulták el – idézi 24.hu. A Sándor-palota megerősítette: Veres István végzettsége, szakmai tapasztalata, kora és a civil életben betöltött beosztása (a Magyar Nemzeti Bank igazgatója) alapján lett alezredes.

Hírdetés

A köztársasági elnök férjét mintegy nettó 200 ezer forintos rendelkezésre állási díj, aktív szolgálata alatt a főtiszteknek járó nettó több mint 460 ezer forint illetné meg, de a pénzt nem veszi fel, jótékonysági célra fordítja, felajánlotta a Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítványának.

Bár Veres István kinevezése után gyakorlatilag felesége parancsnoksága alá került – és egyszerre tölt be vezető pozíciót a honvédségnél és a kormánytól független jegybanknál –, a Sándor-palota biztos benne, hogy nincs szó összeférhetetlenségről, írta a Magyar Hang.

Nyitókép: Facebook/Novák Katalin

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »