Jóslásra hivatkozva fosztotta ki az idős asszonyt

Jóslásra hivatkozva fosztotta ki az idős asszonyt

Jóslásra hivatkozva fosztotta ki az idős asszonyt

Egy idős hölgyet szemelt ki egy férfi, és jóslásra hivatkozva levetette vele az ékszerét, majd eltulajdonította azt. A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a kifosztót gyorsított eljárásban, eredményesen állította bíróság elé.

Egy 49 éves férfi 2021. augusztus 29-én, a délelőtti órákban, a Budapest XIV. kerület Bosnyák téren megszólított egy idős hölgyet, akitől pénzt kért, majd megpróbált belenyúlni a nő táskájába. A sértett rászólt, azonban ezután aprót adott a férfinak, aki azt hazudta, hogy jósolni akar a nőnek.

Hírdetés

A sértett a férfi győzködésére levette az aranygyűrűjét, és a saját tenyerébe tette, amelyet a férfi kikapott a kezéből és elszaladt. A férfi a gyűrűt értékesítette.

A zuglói nyomozók egy órán belül elfogták és őrizetbe vették az elkövetőt.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit kifosztás bűntette miatt, gyorsított eljárás keretében, 72 órán belül bíróság elé állította. A vádat a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség erre szakosított csoportja képviselte.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a férfit, és ezért őt 1 év és 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 2 évre felfüggesztette, valamint elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét.

(Fotó: illusztráció)

Az ítélet jogerős.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »