Jön! Nagyszabású nyomozás folyik közismert vagyonvédelmi cégekkel szemben, amelyek többmilliárdos áfacsalás sorozat haszonhúzói lehetnek

Jön! Nagyszabású nyomozás folyik közismert vagyonvédelmi cégekkel szemben, amelyek többmilliárdos áfacsalás sorozat haszonhúzói lehetnek

A Privátkopó bűnügyi portál megbízható forrásból úgy értesült, hogy nagyszabású nyomozás zajlik közismert vagyonvédelmi cégeket fiktív számlákkal ellátó céghálózatok szereplőivel szemben. A pénzügyi nyomozók által eddig feltárt vagyoni hátrány, amelyet a strómanok nevén lévő – tényleges tevékenységet nem folytató – vállalkozások által kiállított számlák felhasználásával okoztak az állami költségvetésnek az úgynevezett haszonhúzó nagy biztonsági társaságok, összesen többmilliárd forintra tehető.

Hírdetés

A bűnügyi portál információja szerint a navos nyomozók látókörébe került, évente milliárdos árbevételt produkáló haszonhúzó vállalkozások között van olyan, amely a Lidl, az Ikea, a Dreher és a Decathlon védelmét is ellátta.

Egy másik nagy biztonsági cég „háttéremberének” pedig már korábban is meggyűlt a baja a törvénnyel: hamis számlák alapján próbált áfát visszaigényelni, amiért a bíróság jogerősen elítélte. A férfi egyébként a Magyar Tudományos Akadémia Köztestületi tagja, valamint a Magyar Kriminológiai Társaság tagja.

Egy harmadik, az ügyben ugyancsak érintett, haszonhúzó biztonsági cég által meghatalmazott szolnoki ügyvéd pedig kerek-perec letagadta, hogy megbízójának bármilyen köze lenne az áfacsalás sorozat egyik fontos beszámlázójához – noha bűnügyi források szerint erre vonatkozóan (is) egyértelmű bizonyítékokat szereztek be a pénzügyi nyomozók.

A Privátkopó úgy tudja, a nyomozás során többtucat személy telefonbeszélgetését hallgatta le a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, közülük többek mozgását, személyes kapcsolattartását is megfigyelték, rögzítették, amelyek alátámasztják a bűncselekmények elkövetésének gyanúját.

A szövevényes, az államnak súlyos károkat okozó bűnügyről beszámoló cikk hamarosan olvasható lesz a Privátkopó bűnügyi portálon.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »