Jól teljesítettek a Balkán-bajnokságon (Küzdősport)

Jól teljesítettek  a Balkán-bajnokságon (Küzdősport)

Szeptember 16. és 18. között a bosznia-hercegovinai Banja Luka adott otthont a dzsúdzsucu Balkán-bajnokságnak, amelyről a sepsiszentgyörgyi sportolók három arany-, két ezüst-, illetve egy bronzérem mellett két negyedik és egy ötödik helyezéssel tértek haza.

Péntektől vasárnapig Bosznia-Hercegovina második legnagyobb városában, Banja Lukában rendezték meg a dzsúdzsucu Balkán-bajnokság 2022-es kiírását, amelyen a 192 főt számláló román válogatottban ott volt a Sepsiszentgyörgyi MSK és a szintén megyeszékhelyi Show Time SK több sportolója is. A küzdelemsorozaton tizenkilenc ország színeiben 654 dzsúdzsucus lépett szőnyegre.

Hírdetés

A nemzetközi viadalon megmérettetett szentgyörgyiek közül a -62 kilogrammos súlycsoportban érdekelt Adrian Bogluț (MSK) küzdelemben a felnőttek között első, míg az U21-es korosztályban második lett. A Show Time-tól Darius Maghiar, Vlad Artene Balkán-bajnoki arany-, Alin Pantelimon ezüst-, Tudor Negrea pedig bronzérmet szerzett, míg Cristian Mihai Popa és Victor Andrei Popa a negyedik, Victor Pop pedig az ötödik helyen zárt.

Románia az első helyen végzett a Balkán-bajnokság éremtáblázatán (54 arany, 46 ezüst, 42 bronz) a második Montenegró (24, 17, 16) és a harmadik Görögország (16, 25, 23) előtt. (t)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »