Johannis aláírta 9 új nagykövet kinevezését, egyetlen nõ van köztük

Johannis aláírta 9 új nagykövet kinevezését, egyetlen nõ van köztük

Klaus Johannis államfő szerdán aláírta 9 román nagykövet kinevezését.

Hírdetés

Az Államelnöki Hivatal szerint Marius Cristian Bădescu lesz Románia rendkívüli és meghatalmazott nagykövete a Norvég Királyságban, Radu Octavian Dobre Irakban, Călin Fabian a Szlovák Köztársaságban, Emilian-Horaţiu Hurezeanu az Osztrák Köztársaságban, Bogdan Mazuru a Svájci Államszövetségben, Monica-Cecilia Sitaru a Dél-afrikai Köztársaságban, Dragoş Viorel Radu Ţigău a Kenyai Köztársaságban, Theodor-Cosmin Onisii a Lengyel Köztársaságban.

Romániát képviseli ugyanakkor rendkívüli és meghatalmazott nagykövetként Marius-Gabriel Lazurca a Mexikói Egyesült Államokban, Nikaragua Köztársaságban, El Slavador Köztársaságban és Costa Rica Köztársaságban, illetve nagykövetként a Hondurasi Köztársaságban.

A most kinevezett nagykövetek között Sitaru az egyetlen nő. A diplomata jelenleg a külügyminisztériumban a kelet-európai és közép-ázsiai igazgatóságot vezeti; 2011-2015 között Románia ankarai nagykövetségén dolgozott, azelőtt néhány évig a kisinyovi nagykövetségen volt diplomata; angolul, franciául és oroszul tud – írják róla a külügyminisztérium weboldalán. Itt egyébként meg lehet nézni a többi új nagykövet rövid életrajzát is. (agerpres, hírszerk)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »