Jogerősen elítélték a 10 éves unokahúgával erőszakoskodó férfit

Jogerősen elítélték a 10 éves unokahúgával erőszakoskodó férfit

A Pécsi Ítélőtábla – a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyetértve – helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki kiskorú rokona sérelmére szexuális erőszakot követett el. A féregnek 6 évet kell fegyházban eltöltenie.

Hírdetés

A baranyai férfi 2019 márciusában, egy élelmiszerboltban találkozott testvére 10 éves lányával, akivel beszélgetni kezdett. A beszélgetést követően a kislány a vádlott tehergépkocsijába ült, őt nagybátyja egy elhagyatott füves-bokros területre szállította, majd a gépkocsit leállítva szexuális indíttatással erőszakoskodni kezdett vele. A sértett eközben a vádlottnak a gépkocsi ülésén hagyott mobiltelefonjával észrevétlenül felhívta édesanyját.

Az édesanya és a sértett testvére a gépkocsiban zajló beszélgetés hallatán a hívást nem észlelő vádlottnak üzeneteket küldtek, felszólítva, hogy cselekményét hagyja abba, és a lányt azonnal vigye haza. A vádlott mintegy fél óra elteltével vette észre a hívást és az üzeneteket, és ijedtében unokahúgát lakóhelye közelébe szállította, megfenyegette, hogy a történtekről ne beszéljen, majd a gépkocsiból kitette.

Az első fokon eljárt Pécsi Törvényszék a 2023 áprilisában hozott ítéletével a vádlottat szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 6 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem felmentés iránt fellebbezett, a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

Az ügyben másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta, amely így jogerőre emelkedett.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »