Jobbik: Ez a támogatás nem könyöradomány, nem valamifajta segély vagy főúri kegy

Jobbik: Ez a támogatás nem könyöradomány, nem valamifajta segély vagy főúri kegy

Egy újabb fideszes családellenes arcátlanságról szeretném lerántani a leplet 

– fogalmazott Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője vasárnapi online sajtótájékoztatóján. Mint folytatta, történt ugyanis a Parlament Törvényalkotási bizottságában, hogy a kormánypártok támogathatták volna a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek és családjaik támogatásának növelését, ám mégsem tették meg.

Az ellenzéki párt alelnöke kifejtette, ha egy érintett gyermeknek a lakhelyén nincs olyan intézmény, ahol a fejlesztését, ellátását meg lehetne oldani, akkor másik település jön szóba.

Utazás esetén pedig egy megalázóan alacsony, kilométerenként 21 forintos költségtérítés áll rendelkezésre még most is.

A jobbikos javaslat ezt megduplázta volna, a Fidesz-KDNP pedig költségvetési okokra és a szankciókra való hivatkozással nem támogatta mindezt. Megvizsgáltuk, még az emelt összeg, a családok kiemelt támogatása is nagyságrendileg csak másfél milliárd forintot jelentene – fűzte hozzá a politikus. 

Ugyanakkor az utolsó plakátkampány mintegy nyolcmilliárd forintjába került a magyar adófizetőknek és Magyarországnak

Hírdetés

– mutatott rá a kontrasztra.

Z. Kárpát szerint ez a két szám egymás mellé állítva tökéletesen megmutatja, hogyan vélekedik a Fidesz valójában a családokról. 

Ezt tapasztalhattuk az alapvető élelmiszerek, a gyermeknevelési cikkek rekorder áfájának megtartásakor is: mi le akartuk nullázni, a kormány megtartotta a magas áfakulcsokat

– érvelt a jobbikos politikus, hozzátéve, ezt tapasztalták akkor is, amikor a családi pótlékot szerették volna megduplázni Családi kártyán. 

Az összes hasonló javaslatra nemet mond a Fidesz, de mi továbbmegyünk azért, hogy az érintett sajátos nevelési igényű gyermekek és családjaik megkapják azt a támogatást, amely nem könyöradomány, nem valamifajta segély vagy főúri kegy, hanem egy költségnek a megtérítése, tehát épphogy a levegővételhez tudja juttatni őket

– húzta alá Z. Kárpát Dániel.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »