Jobbik: az EP-nek már régen javasolnia kellett volna Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését

Az Európai Parlament Jogi Bizottsága hétfőn elfogadta a Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő ügyében született jelentést, amely a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolja a parlamenti plénumnak – közölte az MTI-hez eljuttatott közleményében Szájer József, a bizottság tagja.

A bizottság zárt ülésen, hónapokon keresztül folyó, alapos vizsgálat után hozta meg többségi döntését a lengyel Tadeusz Zwiefka jelentéséről – közölte a fideszes EP-képviselő.

Polt Péter legfőbb ügyész tavaly májusban kérte, hogy az EP függessze fel a Jobbik képviselőjének mentelmi jogát. Az indok a sajtóban megjelent értesülések szerint az európai közösség intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja volt. Kovács Béla több nyilatkozatban tagadta a kémkedés vádját.

A Jobbik üdvözli a döntést

Hírdetés

A Jobbik szerint az Európai Parlament Jogi Bizottságának már régen javasolnia kellett volna Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését – áll a nemzeti párt közleményében.

Kovács Béla többször is jelezte a bizottságnak valamint a széles közvéleménynek, hogy nem kíván élni a mentelmi jogával és hogy annak felfüggesztését ő maga kéri. Mint írják, ez a Jobbikban egyébként is alapvető gyakorlat, a mentelmi jogot eltörölnék, a többi párttól eltérően ők soha nem bújtak ezen intézmény mögé.

A Jobbik az eljárás minden szakaszában, minősített adatok hiányában már a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén is teljes nyilvánosságot és átláthatóságot követelt az ügyben, amelyet a fideszes többség a mai napig akadályoz. "A vélt bizonyítékokat még mindig nem ismerjük, csak a sajtóba kiszivárgott, többször módosított vádakat" – fogalmaznak.

Másfél év után született meg végre a bizottsági döntés, bízzunk benne, hogy az Európai Parlament gyorsabban dönt, és mihamarabb kiderül az igazság, Kovács Béla pedig végre tisztázni tudja magát a független magyar bíróság előtt – zárul a közlemény.

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »