Joachim Löw számára nem volt kínos Müller és Hummels reaktiválása

Joachim Löw számára nem volt kínos Müller és Hummels reaktiválása

Joachim Löw szövetségi kapitány számára nem volt kínos, hogy korábbi kijelentésével ellentétben ismét behívta Thomas Müllert és Mats Hummelst a magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott keretébe.

Nem volt kínos, hiszen hosszú évek óta ismerjük egymást. Sok mindent átéltünk együtt, az érzelmek teljes spektrumát. Ezek a játékosok sokat jelentenek nekem”

– mondta a 61 éves szakvezető, akit az újságírók arról kérdeztek, hogyan zajlott a telefonbeszélgetése a két reaktivált futballistával.

Hírdetés

Müller és Hummels is tagja volt a 2014-ben világbajnokságot nyert német csapatnak, de Löw tavalyelőtt közölte velük, hogy a továbbiakban már nem számít rájuk. A fiatalítás azonban nem párosult eredményességgel, ezért a kapitány – aki az idei, részben budapesti rendezésű torna után távozik posztjáról – a közvélemény és a szakma nyomására visszahívta őket.

A német válogatott pénteken (ma) kezdi edzőtáborozását az ausztriai Seefeldben. Egyelőre nem világos, hogy a Real Madrid játékosa, Toni Kroos mikor csatlakozhat a kerethez koronavírusos megbetegedése után. Az Arsenalt erősítő Bernd Leno és a Leeds Unitedban szereplő Robin Koch érkezését a szigorú utazási korlátozások nehezítik. A Manchester City futballistája, Ilkay Gündogan, illetve a Timo Werner, Antonio Rüdiger, Kai Havertz Chelsea-trió szombaton Bajnokok Ligája-döntőt játszik, és csak azt követően csatlakozik a nemzeti csapathoz.

A németek jövő szerdán Innsbruckban Dániával, majd június 7-én Düsseldorfban Lettországgal vívnak felkészülési találkozót. A Löw-csapat az Európa-bajnokság csoportmérkőzéseit Münchenben játssza: június 15-én a világbajnok francia, 19-én a címvédő portugál, majd 23-án a magyar együttes lesz az ellenfele.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »