Jó hírek érkeztek Ferenc pápa állapotáról

Jó hírek érkeztek Ferenc pápa állapotáról

Ferenc pápánál március 29-én, szerda délután a római Gemelli klinikán légúti fertőzést állapítottak meg, amely néhány napos kórházi kezelést igényel. Március 30-án, csütörtökön este azt közölte a Szentszék sajtószolgálata, hogy a hörghurutos Szentatya jól reagált a kezelésre, és várhatóan pár napon belül kiengedik a kórházból.

Március 29-én a Szentatya a szokásnak megfelelően megtartotta a szerdai általános kihallgatást a Szent Péter téren. Ezt követően került kórházba, mellyel kapcsolatban a Szentszék sajtóközleményben tudatta: „Az elmúlt napokban Ferenc pápa légzési nehézségekre panaszkodott, és ma délután bement a Gemelli klinikára, hogy orvosi vizsgálaton vegyen részt. Ennek eredményeként légúti fertőzést mutattak ki (kizárták a Covid-19-fertőzést), amely néhány napos kórházi gyógykezelést igényel. Ferenc pápát meghatotta a sok üzenet, amelyet kapott, és köszönetét fejezi ki a közelségért és az imákért.”

Március 30-án, pár perccel este 8 után azt közölte a szentszéki sajtóközpont igazgatója, Matteo Bruni, hogy „Ferenc pápa a délutánt a Gemelli klinikán töltötte, pihenésnek, imának és néhány munkafeladatnak szentelve magát.”

A sajtóközpont ismertette azt a közleményt is, amelyet a pápa állapotát felügyelő kórházi egészségügyi személyzet juttatott el hozzájuk. Eszerint: „A tervezett kórházi ellenőrzések részeként a Szentatyánál heveny hörghurutot állapítottak meg, emiatt antibiotikumos kezelést kellett alkalmazni infúzió formájában, ami meghozta a várt hatást, és egészségi állapotának jelentős javulásával járt. A Szentatyát várhatóan az elkövetkező napokban haza lehet engedni.”

Hírdetés

Pár órával korábban Matteo Bruni, a szentszéki sajtószolgálat igazgatója ezt a közleményt adta ki a pápa kórházi kezelésével kapcsolatban: „Őszentsége Ferenc pápa kipihente magát az éjszaka folyamán. Klinikai állapota fokozatosan javul, és a számára kijelölt kezelés folytatódik. Ma, reggeli után elolvasott néhány napilapot, és dolgozni kezdett. Ebéd előtt átment magánapartmanjának kis kápolnájába, ahol imádkozva elidőzött és részesült az Eucharisztiában.”

Forrás: Szentszéki Sajtóközpont

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »