Jó hír annak, aki olcsón telepítene napelemet az erkélyre

Share 0 Tweet 0 Share Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Sok országban, így a szomszédos Ausztriában egyre terjednek az úgynevezett erkélynapelemek: ezek a kisebb teljesítményű eszközök többek között háztartási gépek áramigényének kiszolgálására alkalmasak, komoly előnyük, hogy olcsók, illetve gyorsan és egyszerűen, szakértői segítség nélkül telepíthetőek. Magyarországon használatuk egyelőre tiltott. Németországban a jelenlegi szabályok mellett 600 wattos inverterig engedélyezettek az erkélynapelemek. Ezen fog változtatni egy, elfogadás esetén 2024. január 1-től érvénybe lépő előírás, amely 800 wattban szablya meg a felső korlátot – számol be a PV Magazine. Az új jogszabály egyéb jelentős változásokat is hoz, az érintett rendszereket például már nem kell regisztrálni a helyi hálózatüzemeltetőknél, a bejelentés a Szövetségi Hálózati Ügynökség által kezelt piaci törzsadat-nyilvántartáson keresztül történik majd. Ez leegyszerűsíti a regisztrációs folyamatot és csökkenti a bürokratikus korlátokat, ezenkívül a piaci törzsadat-regisztrációs folyamat is kényelmesebb lesz.

A fotovoltaikus rendszerekre szakosodott Beny a változásokat figyelve folyamatosan fejleszti termékeit. A cég a közelmúltban mutatta be új, BYM 800 wattos mikroinverterét, amelyet kifejezetten erkélynapelemek számára fejlesztettek ki. Az eszköz nagyobb áramtermelést is elvisel, ami fokozza a rugalmasságot, lehetővé téve két, 350-600 wattpeak teljesítményű fotovoltaikus modul támogatását. A mikroinverter emellett egyedülálló képességgel bír az ultranagy teljesítményű, kétoldalas, dupla üvegből készült fotovoltaikus modulok befogadására. A gyártó szerint a terméket a felhasználók saját igényeik szerint kombinálhatják modulokkal, ami személyre szabott megoldásokat tesz lehetővé.

Hírdetés

A Beny kiemelte: a termék kiemelkedik a piacon, és a nagy méretű projektek, illetve a kisebb napelemes beruházások számára is tökéletes választás. Az új jogszabályok életbe lépésével valószínűleg jelentősen nőni fog az igény az ilyen típusú mikroinverterek iránt.

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »