Jelentés Abszurdisztánból – kamionosfeleség olvasónk levele

Jelentés Abszurdisztánból – kamionosfeleség olvasónk levele

Kedves Olvasók!

Levelem szeretném, ha információként szolgálhatna mindenkinek, de legfőképp azoknak, akik nemzetközi kamionsofőrként tapasztaltak hasonlót, vagy nincs megfelelő infójuk.

Férjem szinte az elsők között, március 14-én került karanténba, a hegyeshalmi átkelőnél lázmérés után. Tünetmentes volt, azóta is az; már újra dolgozik. De mivel Észak-Olaszország lezárt területei körül volt fuvarja, ezért került házi karanténba. Vele együtt én is. (Megjegyzem, hogy a karantén előtt egy héttel járta meg Olaszországot.)

Annak rendje és módja szerint értesített még éjjel, hogy készüljek, vásároljak, mert 14 napig sehova sem mehetünk majd. (Megtehettem volna, hogy sógornőmékhez lecuccolok, de krónikus beteget nem akartam veszélynek kitenni; mert bárkitől elkaphattam akár én is a fertőzést, csak éppen nem tudok róla.)

Gyorsan bevásároltam a legszükségesebbeket. Párom délutánra ért haza; azonnal kitettük a piros papírt a házra. Annyi örömünk volt, hogy kertes ház lévén, legalább az udvarra kimehettünk. Szomszédok, ismerősök segítettek, akiknek köszönet ezért!

Mielőtt férjem hazaért volna, szombat reggel már jött egy járőrpáros; normálisan, tisztelettudóan, a rendelkezésükre álló infóval szolgálva. Egyeztettük az adatokat, telefonszámokat, majd elmentek.

5 napig voltunk gyakorlatilag karanténban. Ezalatt az idő alatt, naponta 2x ellenőriztek. Közben folyt a munkáltató – munkavállaló – hatóságok trióban az egyeztetés, hogy milyen igazolások kellenek a munkába álláshoz.

Született egy e-mail-váltás munkáltató és megyei járványügy között. Ezt eljuttatták részünkre; ez volt az igazolás, hogy kérvényezték minden oldalról a munkafelvételt. Ez volt március 18. Egyeztettünk a rendőrséggel is; azt mondták, hogy feléjük is lejelentésre került, így mehet dolgozni párom, de több infót nem kaptunk. 19-én elmentünk gyorsan bevásárolni a legnagyobb higiénés védelem mellett. Majd hazajöttünk. Pakolás, elemózsia, minden. Elindultunk, hogy engem majd kitesz a gyógyszertárnál. A járőrök úgy lecsaptak rá, hogy öröm volt nézni.

Hírdetés

Kifogtunk egy okoskát. Semmi nem érdekelte, bármit mondtunk.

Sőt, hazugsággal vádolt meg, mindezt olyan hangnemben előadva, amitől kinyílt a bicska a zsebemben. Illően rendreutasítottam, minek után csak egy órán keresztül vegzált minket. Állítólag megyei szinten engedélyezték, hogy férjem mehet tovább. Ő ezt így fejezte ki: "nagyon-nagyon erős figyelmeztetéssel, bírság kiszabása nélkül mehet tovább."

Másnap megint megjelent két járőr, hogy ellenőrizzenek. Kit? A hivatalosan karantén alatt álló személy dolgozik, én saját felelősségemre, mint bárki más kitehettem a lábam az utcára.

A lényeg az, hogy a kormány hivatalos "nyugszik a beteg" infója a tévében, rádióban nem fedi a valóságot száz százalékosan.

2020. 03. 11-én született egy kormányrendelet, ami külön engedélyhez nem köti a nemzetközi sofőrök munkába állási szándékát, de a tünetmentesség feltétel. Ezt kifogásolta az a nagyon agilis rendőr, mondván, mi van, ha a párom vagy én hordozók vagyunk és másokat megbetegítek. Azt hiszem, ezt nem rajtunk, hanem a járványügyön kellett volna számon kérni, először; másodszor, ennek a veszélynek mi is és mindenki ki van téve, amíg valami csoda folytán le nem tesztelnek mindenkit az országban. Ennek a legkisebb a valószínűsége; ha még a fertőzöttek környezetét sem tesztelik le…

Utólag kiderült, hogy a meglévő papírok megfelelőek voltak, amit egy, az ORFK Rendészeti Főigazgatósága által kiadott, és magas rangú vezetők által igazolt hatósági okirat is alátámaszt.

Azóta is ellenőriztek a rendőrök, mondván, párom még mindig körözési listán van: azaz, a karantén leteltéig nekik ellenőrizni kell. Zárójelben megjegyezném, hogy azért a körözött bűnözőnek járó hozzáállást mellőzni lehet. Ha esetleg a karantén letelte előtt még hazaérne, nem mehet sehova, még vásárolni sem. Hogy a 14 nap után mi lesz, nem kaptam választ.

Jó lenne, ha a hatóságok sokkal jobban, vagy egyáltalán összehangolnák nem csak a média kedvéért, de a gyakorlatban megvalósuló intézkedések alá eső személyek megfelelő tájékoztatásáért, emberséges bánásmódban való részesítéséért (akinek nem inge, nem "őtöcködik") munkájukat.

Mindezek ellenére kívánok a rendőröknek, egészségügyi dolgozóknak, katonáknak, és mindenkinek, aki a veszély ellenére vállalja a munkát, további kitartást és nagyon jó egészséget!!!

Üdvözlettel

egy kamionosfeleség


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »